В РУ Луковит е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържана 21-годишна жена от Тетевен, която на 26 март около 16.00ч. е установена да управлява лек автомобил в с.Ъглен, който е без регистрация , а младата жена е шофирала след употреба на наркотични вещества /амфетамин и матамфетамин/. Проверка в масивите на МВР е показала, че тя е и неправоспособна да управлява превозно средство от съответния вид. По случая е образувано бързо производство.

Друго бързо производство е образувано в РУ Луковит срещу криминално проявен и неправоспособен водач на 33-години от с.Дъбен, който на 26 март около 18.30ч. е установен да управлява нерегистриран по съответния ред лек автомобил в селото. При тестване на водачът с техническо средство  дрегер-алкотест 7510 е отчетено наличието на 1,75 промила алкохол в издишания въздух.

Мъжът е задържан за срок от 24 часа в РУ Луковит и работата по случая продължава.

В РУ Ябланица е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан 34-годишен мъж от с.Български извор, който през вчерашния ден е установен да управлява лек автомобил след употреба на алкохол, с концентрация в издишаниия въздух 2,33 промила.