С много настроение и музика на 5 юли вечерта в Ловеч бе открита изложбата  от „Национален пленер по живопис за художници с физически увреждания „Синя зона“  – 2018 г. Изложението представя общо 20 живописни платна, сътворени по време на пленера от десет художника.

„Радвам се, че тази красива постройка, каквато е Старата градска баня, от днес има една нова функция като изложбена зала. Повечето от участници в тазгодишния пленер са стари познати, но има и нови като Цвета Апостолова“, каза по време на откриването ловешкият художник и организатор Тихомир Витков. Останалите участници, освен споменатите двама, са Жоржета Тодорова, Никола Русев,  Петкан Наков, Паола Стоева, Васко Василев, Миню Бонев, Иван Велчев – Йово и Цвета Апостолова. Всеки един от тях е рисувал по главната тема – уникалната Старата градска баня „Дели Хамам“,  което днес е музей на водата.

На събитието присъстваха д-р Димитър Димитров, директор на Дирекция “Образование, здравеопазване, култура и туризъм” в Община Ловеч, директорът на Художествената галерия Валентин Узунов и много други ценители на изкуството.

По време на изложбата се състоя дебютът на ново камерно трио за класическа и съвременна музика към НЧ „Наука 1870“ в състав Димитринка Дренска (акордеон), Теодора Николова (пиано) и Михаил Гущераклиев (кларинет).