konferenciqoic2102141На 20 февруари екипът на Областния информационен център – Ловеч проведе среща с представители на неправителствени организации от област Ловеч. Присъстваха близо 20 представители на граждански организации от общините Ловеч, Троян и Луковит, които осъществяват редица инициативи в областта на неформалното образование, обучение, квалификация, младежки и културни дейности, работа с хора с увреждания, развитие на местните общности и др.

По време на срещата бе представена информация за процеса на подготовка на Споразумението за партньорство между Република България и Европейския съюз, процеса на подготовка на новите Оперативни програми 2014-2020, както и възможностите за кандидатстване на НПО през новия програмен период.

konferenciqoic2102143Участниците бяха запознати с възможностите да разработят проектни инициативи в четири от седемте оперативни програми – ОП „Развитие на човешките ресурси“, ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“, ОП „Иновации и конкурентоспособност“ и ОП „Добро управление“. Акцентирано бе върху примерни допустими дейности като професионално информиране и консултиране; обучение по ключови компетентности, мотивационно обучение и за придобиване на професионална квалификация, предоставяне на услуги за подкрепа на бизнеса, консултантски и посреднически услуги, популяризиране и мотивиране, развитие на нови и гъвкави форми за учене през целия живот, насърчаване участието на гражданското общество в управлението и подобряване процеса на провеждане на обществени консултации и др.

konferenciqoic2102142Присъстващите бяха информирани и за допълнителни възможности за кандидатстване с проекти през годината и получиха уверение от екипа на ОИЦ-Ловеч, че Центърът ще продължи да им предоставя винаги актуална и навременна информация.