obs203131Вместо автомобил за репатриране на неправилно паркирани коли да бъде закупена специализирана техника за бюджетна дейност „Комунални дейности”, ще обсъждат на заседанията си постоянните комисии на общинския съвет. За да стане това общинският съвет трябва да даде съгласие предвидените средства в капиталовата програма за 2013 г. за закупуване на репатриращ автомобил да бъдат пренасочени за закупуване на автовишка, с която да се извършват ремонтни дейности и поддръжка на уличното осветление на територията на община Ловеч.

Предложението за това е председателя на Съвета за управление на Общинския фонд за приватизация, инвестиции и следприватизационен контрол Ирина Митева, до която предложение за промяна предназначението на средствата е отправил кметът на общината Минчо Казанджиев.

Капиталовата програма общинският съвет одобри при приемането на бюджет 2013 на 1 март т. г. Заложени бяха 30 хил. лв за автомобил за репатриране на неправилно паркирани коли, за който обаче отпада необходимостта за тази година предвид дългия период за реализиране на Синя зона в Ловеч. В същото време поетапно излизат обектите от гаранционна поддръжка на реализираната реконструкция и модернизация на уличното осветление на територията на община Ловеч. И за да се извършва техническа подръжка на уличното осветление – подмяна на крушки, осветителна тела и ремонт на въздушната мрежа, както и подкастряне на дървета и други ремонтни дейности, БД „Комунални дейности” се нужда от специализирана техника.

Решение по това предложение комисиите ще вземат на заседанията си на 20 и 21 май.

10 коментара

  1. jikev , споко аз не уреждам нищо в общината, ти се уреждаш в общината като председател на квартален съвет 🙂

  2. Твърдя, че проблема се решава от хората, а не от паяка!

    Хората, като си гледат работата, няма нужда от паяк!
    Ако не си я гледат и 10 паяка да им уредиш все е тая…

    Кое не разбра?

    На един консултативен съвет разбрах за паяка и показах категоричната си позиция ПРОТИВ!
    А тая позиция, мога и да я променя някога, като станем поне 100 000 град…

    Сега няма смисъл!
    Ако успееш пък да го уредиш, ти обещавам, да искам всеки месец инфо за приходите и разходите по тая придобивка!
    Спирам и с тоя спор – ясни са ни позициите!

  3. Ех jikev , ти кога говориш истината ? Сега когато твърдиш, че НЕ съществува такъв проблем или преди месец когато си писал тук по проблема :

    http://www.lovechtoday.eu/%D0%B1%D0%B4-%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%80%D1%81-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D0%B8%D0%BD%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%B0-%D0%BA/

    БД „СКОРС“ стартира информационна кампания “Не паркирай върху зелените площи”

    ” jikev казва:
    02.04.2013 в 10:53
    Телефоните за сигнали са:
    “”Телефоните са: 601365 – офис БД „СКОРС“, 601389 и 0884213465 – дежурен БД „СКОРС“, и 0884211948 – патрул 1.””

    Браво! Още една добра инициатива.

    “”””Днес от сутринта до обед от БД „СКОРС“ са поставили на 16 автомобила стикери с предупреждение””
    Защо обаче слагате стикери, като “””…Според Наредба № 2 за организацията и безопасността на движението, дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците на територията на община Ловеч като първа мярка е предвидено предупреждение, като втора – налагане на глоба от 20 до 100 лв….”””

    jikev казва:
    02.04.2013 в 10:59
    Опс, имало и предупреждения…
    С предупреждения май няма да се получи…”

    или

    http://www.lovechtoday.eu/54-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0-%D0%B2-%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8

    ” 54 предупредителни протокола в кампанията “Не паркирай върху зелените площи”

    jikev казва:
    08.04.2013 в 15:58

    Браво, Гриша!
    Само така!
    Добра работа сте свършили тая седмица!
    Заслужавате наистина поздравления!”

    jikev, ако няма проблем, както ти твърдиш за каква добра работа хвалиш Гришата ?

    Проблем в Ловеч с незаконното паркиране в Ловеч има и това е неоспорим факт , а решаването му може да стане единствено с ‘паяк’ , за който се казва , че нямало нужда да се купува след като вече има решение да се купува.

    jikev, ако утре кмета пак си промени мнението и каже :Има нужда от “паяк” , ти драги , пръв ще напишеш :” Браво, кмете! Много добра работа ще ни свърши този ‘паяк'”, ама сега защото кмета е дал ‘заден ход’ на ‘паяка’ , ти си взел да ми обясняваш, че нямало проблем… не се хаби моля те, точно на мен да ми обясняваш дали има или няма нужда от ‘паяк’ в Ловеч.

  4. Toя паяк, ще го управляват същите хора, дето сега трябва да глобяват нарушителите.
    Колко човека са глобили за неправилно паркиране?

    Аз съм глобяван за това преди много години, когато бях със Силистренските си номера на жигулката.
    С паяка, ще трябва да чакаме другоземци, да сбъркат та да се отчете дейност…
    Пак твърдя, че това е “на гол тумбак…” и няма да реши никакви измислени проблеми със задръствания и т.н. нито ще помогне на местния бюджет.
    Има си достатъчно хора (КАТ, СКОРС) да контролират, ако съществува такъв проблем, но такъв няма за решаване!

  5. jikev, нямам спомен ти да си бил на общественото обсъждане на бюджет 2013 г. през месец февруари тази година, а също така и на 01.03.2013 г. когато беше приет бюджета от общински съвет и когато беше обсъждано решено да се закупи «паяк».

    Сега само два месеца и половина става чудото в Ловеч и вече няма нито един нарушител на знак «спирането забранено», няма паркирали по тротоарите автомобили, няма паркирали в зелените площи автомобили и няма излезли от употреба МПС, които трябва принудително да се преместват и за това е отпаднала необходимостта от закупуване на «паяк».

    Колкото до финансовата страна на въпроса ще ти кажа, че само за една година работа «паяка» ще се изплати и ще осигури финансови средства за закупуването на една вижка и половина плюс заплатите на хората, които го обслужват – вервай ми… ако не ми вярваш направи си консултация с експертите в общината по въпроса, аз съм направил и за това твърдя всичко това… а ако не вярваш и на експертите в общината попитай кмета за колко време ще се изплати един «паяк» в Ловеч.

  6. Да, някъде в Европа и в БГ имат проблеми с неправилно паркирали и задръствания, но нашето градче не е такова.
    Тоя паяк е “На гол тумбак, чифте пищови”
    Не ми се коментира “спазването на правилата”, с безумните ни знаци на всеки метър (хора няма толкова в града колкото знаци) и още по излишните светофари.
    В населени места като нашето по света, забраненото паркиране е само в пешеходната зона.
    В малък град като нашия, пъдарите с паяка, ще чакат някой от друг окръг да наруши правилата, та да го накажат, тъй като всички се познаваме.
    Нас няма да ни направи по дисциплинирани, ни приходи ще има.

    Ако е със социална функция, та да осигурят работа на 2-3 покрай паяка, да го вземат…

  7. http://www.old.lovechtoday.eu/news.php?readmore=547

    “И днес бул.”България” е задръстен с неправилно паркирали автомобили. В районите на съда, зад банка ОББ, Бароковите къщи точно под забранителните знаци има спрели автомобили. Въпреки мерките на Полицията – предупреждения и глоби, които видяхме тази сутрин – автомобилите продължават да спират на непозволени места и създават опасност за всички участници в движението. Спазването на правилата не зависи от Общината или Държавата, а от всеки един от нас.
    Екипът на http://www.LovechToday.com отново призовава: СПАЗВАЙТЕ ПРАВИЛАТА!”
    LovechToday на 25.07.2008 05:50

    Jikev, ти или не си бил през последните 4-5 години в Ловеч или за теб неправилно паркиралите автомобили в нарушение на закона са нещо нормално, то трябва да се развива и да не се предприемат абсолютно никакви мерки за спазването на закона.

    В този сайт от години се пише и коментира за тези нарушения и от години се пише за необходимостта от закупуването на паяк за да се контролират и ограничат всичките тези нарушения.

    Няма да говоря защо са им необходими в Европа ‘паяци’ за решаване на проблема с неправилното паркиране, няма да говоря и за България, а за съседните ни общини Плевен, Габрово и Велико Търново където от години работят „паяци’ и то много успешно.
    Ако не ми вярваш иди и виж!

    Jikev, след като закона се нарушава от много хора пред очите на всички ни, според теб нарушителите трябва да се награждават и не трябва да се предприемат никакви мерки по прилагането на закона – да ама не !

    А колкото до издръжката на тази дейност и твърдението ти, че това са глупости , аз няма да коментирам за да не влизам в тона ти и защото спазването и прилагането на закона според мен не е глупост , а от всички нарушители трябва да се търси отговорност по съответния ред за да имаме изобщо европейски град.

  8. O, боже!
    За какво ти е тоя паяк, бре Данчо?
    Задръствания в Ловеч ли има или катастрофи всеки ден от неправилно паркирани коли?!?!
    30000лв и още поне 20 000лв годишно за заплата и консумативи на шофьора и един пъдар с него.
    Я преместят 10 коли месечно, я не!

    Кви са тия глупости?

  9. Съгласно и на основание цитираните по-горе разпоредби от ЗДвП става ясно, че „паяка” се ползва за преместване на автомобили с цел осигуряване на безопасността на движението по пътищата и за преустановяване на административните нарушения.

    В предложението на г-жа Митева няма посочено нито едно доказателство за отпадане на необходимостта за закупуване на „паяк” тъй като не е посочен нито един пример за осигуряване на безопасността на движението по пътищата и за преустановяване на административните нарушения.

    Мотива на г-жа Митева е : „Заложени бяха 30 хил. лв за автомобил за репатриране на неправилно паркирани коли, за който обаче отпада необходимостта за тази година предвид дългия период за реализиране на Синя зона в Ловеч.” е меко казано несериозен , тъй като съгласно ЗДвП в така наречената „Синя зона” се използва техническо средство (скоба) за принудително задържане на пътното превозно средство, за което не е заплатена дължимата такса за паркиране по чл. 99, ал. 3, до заплащане на таксата и на разходите по прилагане на техническото средство. От цитираната разпоредба става ясно, че „скобите” се ползват само и единствено в „Синя” зона”, а „паяка” се ползва за осигуряване на безопасността на движението по пътищата и за преустановяване на административните нарушения.

    Ето защо няма основателен и законосъобразен мотив за отпадане необходимостта от закупуване на „паяк”.

    Липсата на работещ „паяк” в Ловеч води до неконтролируемо нарушаване на ЗДвП , а евентуално решение на общински съвет за НЕ закупуване на „паяк” от общината обслужва само ежедневните нарушители на Закона на движението по пътищата в град Ловеч.

    Интересно за какво ще гласуват общинските съветници : за законността – създаването на условия за контрол на закона или беззаконията, които ежедневно се случват пред очите на всички нас.

  10. За информация на общинските съветници: репатриращ автомобил (паяк) се използва на основание чл. 168 и чл.171 ал.5 от Закона за движението по пътищата :

    Чл. 168. (1) Определените от министъра на вътрешните работи длъжностни лица от службите за контрол и/или длъжностни лица, определени от собствениците или администрацията, управляваща пътя, могат да преместват или да нареждат да бъде преместено паркирано пътно превозно средство на отговорно пазене на предварително публично оповестено място без знанието на неговия собственик или на упълномощения от него водач.

    (2). Органите, които извършват принудително преместване на пътни превозни средства, са длъжни да укажат предварително чрез съответните знаци местонахождението на преместеното пътно превозно средство.

    Чл. 171. За осигуряване на безопасността на движението по пътищата и за преустановяване на административните нарушения се прилагат следните принудителни административни мерки:

    5. преместване на паркирано пътно превозно средство без знанието на неговия собственик или на упълномощения от него водач, когато превозното средство е:

    а) паркирано правилно, но обстоятелствата налагат неговото преместване; за новото местоположение на превозното средство се уведомява районното полицейско управление, а разходите, направени във връзка с преместването на превозното средство, са за сметка на лицето или организацията, поискала преместването;

    б) паркирано в нарушение на правилата за движение на места, обозначени с неподвижен пътен знак, предупреждаващ за принудително преместване на паркирано превозно средство, както и когато създава опасност или прави невъзможно преминаването на другите участници в движението; в този случай лицата по чл. 168 уведомяват районното полицейско управление, от територията на което е преместен автомобилът, за новото местоположение на превозното средство; разходите, направени във връзка с преместването на превозното средство, са за сметка на собственика на превозното средство, което може да бъде задържано до заплащане на тези разходи, а таксата за отговорното пазене на преместения автомобил се начислява от момента на уведомяването на районното полицейско управление;

    в) без табели с регистрационен номер, поставени на определените за това места или са изминали 30 дни от отнемане или връщане на свидетелството за регистрация на пътното превозно средство в Министерството на вътрешните работи.

Comments are closed.