egdiplomi9051311Вицепрезидентът Маргарита Попова и зам.-министърът на образованието Мариана Банчева връчиха немските езикови дипломи на дванадесетокласниците от Гимназията за чужди езици  „Екзарх Йосиф I“ в Ловеч.

Бъдете посланици на Европа и отстоявайте идеята за единна и по-добра Европа, пожела на младите хора вицепрезидентът Маргарита Попова. Тя посочи още, че тези дипломи наистина ще бъдат един  сертификат за свободен вход, зелена светлина за света.  Вицепрезидентът им пожела да ползват езиковите дипломи и да трупат още сертификати , защото те ще им помогнат в съвременния свят на конкуренция и предизвикателства.

Тази година учениците от групите за Немска езикова диплома на випуск 2013 достойно защитиха името на гимназията като един водещите центрове в страната за изучаване на немски език. От явилите се 45 ученици 25 получиха ниво на владеене на езика С1 съгласно Европейската езикова рамка по всичките четири компонента, а 19 имат С1 на три от компонентите.

Председателят на изпитната комисия Йохана Мьокел, преподавател в гимназията, пожела на дванадесетокласниците да използват своите езикови сертификати в Германия, в университетите във Франкфурт, Фрайбург, Берлин и там да намерят приятели така, както тя е успяла да намери в Ловеч.

Иван Евтимов от 12 „г“, който е с най-висок брой точки от изпитите, поздрави на немски език своите съученици и преподавателите Татяна Цокова, Христинка Бочева и Венелин Георгиев.

1 коментар

Comments are closed.