km2311152Предстои прилагане на новия Закона за образование, който ще промени в голяма степен образователната система както в България, така и в нашата община. От сега ще започнем да работим за това община Ловеч през следващата година от 1 август да има готовност да прилага новия закон. Ще се засилят предвид обстановката в Европа дейностите по превенция сигурността на децата, предстои среща със съответните институции за обезопасяване на всички учебни заведения на територията на община Ловеч.

Здравеопазването също е тежък ресор. Водят се разговори, сега в момента се изготвя здравната карта, за да могат всички граждани на община Ловеч да получат съответното здравеопазване. На територията на община Ловеч има по официални данни 2000 неосигурени лица. Ще се преразгледа и училищното здравеопазване, за да бъде оптимизирано.

В сектора култура – многото културни събития, които има в Ловеч, ще бъдат прецизирани, ще бъдат възстановени стари и позабравени. Това ще стане с приемането на новия културен календар.

В туризма – сектор, който има много място за развитие, трябва да направим така, че община Ловеч да излезе на картата на България, ако може, не само на нея. Със затварянето на Крушунските водопади туристическият поток към Ловеч е спрял. Което дава на хората, занимаващи се с туризъм, ясен знак, че Ловеч се явява някаква дестинация, свързана с Крушунските водопади, а не самостоятелна. Трябва да направим така, че Ловеч да стане самостоятелна туристическа дестинация с всичките културни и исторически забележителности, които има.

Социалните услуги – има разкрити много, ще огледаме в кои има проблеми, ще ги решим и ще работим за разширяване на тази дейност.

2 коментара

  1. Крушунските водопади не са в Ловешка Община, г-н зам Кмете. Имаме си Деветашка пещера- редно беше нея да споменете като туристическа атракция!

  2. Кметът на Ловеч показва гордо града си на чуждестранна делегация:
    – В нашия град се раждат само красиви и благородни хора!
    Шефът на делегацията учтиво пита:
    – А вие откъде сте?

Comments are closed.