grip2802121През периода от 28 април до 11 май 2014 г. на територията на област Ловеч са регистрирани общо 158 случая на деца заболели от варицела. Вместо да отшумява, за поредна седмица варицелата бележи нов връх на заболели деца.

Най-много са заболелите в Ловеч – 55 заболявания в Детска ясла №1 и 3, ЦДГ “Радост” и “Детелина” и училищата “Тодор Кирков” и “Христо Никифоров”. В гр. Троян – 52 заболявания във всички ДЗ, СОУ “Св. Климент Охридски”, СОУ “Васил Левски” и ОУ “Св.Св.Кирил и Методий”, гр.Тетевен – 24 случая в ЦДГ «Васил Левски», с.. Орешак – 9 случая, с. Румянцево – 4 случая, селата Скобелево и Бели Осъм – по 3 случая, гр.Луковит и с.Шипково – по 2 случая, селата Чифлик, Черни Осъм, Гложене и Голямя Желязна – по 1 случай.

От РЗИ Ловеч регистрират и заболяване от скарлатина – 4 регистрирани случая за гр.Троян на деца от ОДЗ “Мир” и ЦДГ “Здравец”, 2 годишно неорганизирано дете и мъж в трудоспособна възраст. Има и лучай на Ентероколит на 64 г. мъж

Заболяемостта от остри респираторни заболявания за гр.Ловеч снижава нивото си от предходната седмица – 49,9 на 10 хиляди население.По-ниска е от средната за страната.