vandali80616_3Община Ловеч се обръща към гражданите да засилят своето внимание и грижи по опазването на публичната и частна общинска собственост. В последно време зачестиха посегателства върху обекти в зоните на отдих и разходка. Срещат се прояви на вандализъм, има строшени детски и спортни площадки, счупени пейки, кошчета за смет,  улични осветителни тела и  срязани кабели, рисуване по фасадите на обществени и частни сгради.

Сред последните щети са потрошена детска площадка в кв. „Здравец“ и друга в кв. 5, откраднат е капак на шахта и са срязани кабели до болницата, липсват и няколко капака на шахти  в кв. „Гозница“.

Предвид законовата отговорност на общината по осигуряване опазването на обществения ред, кметът Корнелия Маринова е възложила на общинското звено „Контрол и сигурност“  да има повишено внимание към непристойно поведението и да сигнализират за подобни прояви на полицията.

Институцията припомня, че част от обектите са под видеонаблюдение, като тенденцията е този вид контрол е да се разширява. За активно съдействие  ръководството на Общината се обръща към РУ при ОДМВР – Ловеч.

Целта е да се поддържат добър естетически  вид на града, да се множат приятните за отдих и разходка места, а не да се унищожават.

7 коментара

  1. Ей, аман от примитиви!!! А иначе камери си има навсякъде, ама колкото да се наблюдават хората постоянно, а не да се свърши някаква работа в тяхна защита или, за да се прекрати поредната вандалщина, убийство на пътя, поредните гонки и т.н. Камерите са, за да ни наблюдават дали добре са приспали съзнанията ни, не да са в полза на закона и противообществените прояви

  2. Не са виновни вандалите! Те са такива, каквито ние ги създаваме с нашето бездействие! Ако се обадим в полицията и се явим като свидетели, и не бъдем обвинени … -тогава ще се оправят нещата!

  3. Те може и да се заключват тея паркове …нощем деца няма да играят. .и възпитанието де е важно …и т.н. и т.н.

  4. piani drisluvzi,kak potroshiha i nikoi ne vidia ine zvanna na kukite!!!da mu eba maikata!!

  5. Не е ли по-лесно и евтино,като забележим вандалско поведение,да звъннем на полицията?

  6. Много е просто, да сложат камери и после полицията да си свърши работата,а хулиганите да си понесат наказанието.

Comments are closed.