С много поздравления, щедри пожелания и бурни аплодисменти премина бенефисът на известния ловешки театрал Стоян Георгиев по повод 70-годишния юбилей на 24 октомври вечерта в препълнения салон на Ловчанското читалище „Наука -1870 г.“
Първото поздравление отправи кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, която подчерта дългогодишното си сътрудничество с актьора през годините и това, че работейки с децата на Ловеч, той работи за бъдещето на града.
Стоян Георгиев получи от кмета почетен плакет „С най-добри пожелания“ на Община Ловеч и поздравителен адрес. В адреса се изтъква дългогодишната му дейност на театралното поприще, педагогическата му дейност и гражданската му ангажираност през годините.
Последваха множество поздравления, адреси и цветя, сред които от съседната Община Троян, от читалища и от граждански организации, от колеги от професионалния театър и от ученици от самодейните колективи. Бяха изтъкнати енциклопедичните знания на Стоян Георгиев в областта на театралното дело и историята му, в спорта и филателията, качествата му като хроникьор и съставител на книги.
Самият юбиляр, разчувстван и щастлив, сподели от сцената, че не вярва да е на 70 години и се чувства като младеж, защото непрекъснато е сред млади хора.
Вечерта продължи с представянето на комедията „Фалшивата диплома“ по Бранислав Нушич, спектакъл на гостуващата троянска трупа под режисурата на Стоян Георгиев.

1 коментар

  1. Честит юбилей на моя любим съученик и приятел!!

Comments are closed.