poklonenielager26031628СДС

Докато ви има Вас, които не забравяте тоталитарния режим и пострадалите от него, ще бъде жива паметта за тези тежки моменти от историята на България! Много хора днес се опитват да омаловажат тъмната страна на комунизма, да предизвикат носталгията по „сигурното и безоблачно“ социалистическо общество. Опитват се да внушат на нас, демократите, че антикомунизмът е отживелица и вече не трябва да говорим за това.

Тези опити са опасни, защото целят да изтрият от паметта на поколенията мрачните и трагични страници на тоталитариния режим, чиито последствия тегнат и до днес върху България.  Това заяви председателят на СДС Божидар Лукарски на поклонението пред жертвите на комунизма при лагера „Слънчев бряг” в Ловеч, ежегодно организирано от партията в града.

poklonenielager2603161Лукарски призова това да не се допуска, защото го дължим на жертвите, на техните близки и на бъдещите поколения. Той допълни, че истината за комунизма трябва да се знае и припомня, за да не се допусне никога българи да убиват българи заради идеологически различия.

На възпоминанието бяха представителите на националното ръководство Костадин Марков, Любен Петров, Емил Кабаиванов, Никола Хаджийски, Юлиян Леков, Марияна Лазарова, Валентин Станев, Станимир Станчев, Борислав Миланов, областният председател на синята партия в Ловеч, Георги Митев и общинският председател Иван Арабаджиев, както и ръководствата на СДС от цялата страна.