DSC_0258Павлин Иванов

В неделя, на празника на град Ловеч с великолепният концерт на Плевенската филхармония със солисти Орлин Горанов и Еделина Кънева приключи едно събитие, чакано близо 20 години – „Люляковите музикални вечери“. Няколко дни, през които Ловеч се превърна в дома на музиката и сценичните изкуства.

Дом, които посрещна с надежда и изпрати с удовлетворение и аплаузи талантливи артисти в очакване на следващото преживяване през 2015-та година. По време на Люляковите музикални вечери ни гостуваха Държавна опера – Русе, със спектакъла „Кармина бурана“ и балет „Арабеск“ с „Кармен“. Видихяме концертите на Теодосий Спасов и на Плевенската филхармония със солисти Орлин Горанов и Еделина Кънева.

Да, много ми липсват рок бандите от провежданият няколко години „Рок фест“. Но тази година, удоволствието беше заменено с друго, също толкова вълнуващо преживяване и не по-малко разтърсващо усещане.

Гледах лицата на хората, видях поглъщият поглед, естествената усмивка, вълнението и удоволствието изписано по лицата им на всеки концерт.

Точно за това, искам да благодаря от мое, а и на надявам се от ваше име на организаторите на „Люляковите музикални вечери“!

Благодаря на Димитрина Дренска и Влади Винев, двама души, без които надали това събитие щеше да бъде възможно!

Благодаря на целият екип участвал в подготовката и реализацията на музикалният празник, а също и на всички замесени в целия този празник на културата и зарадвали истински много, много ловчалии!

Най-после Ловеч намери себе си! И нека хубавите идеи и добрата организация, най-накрая станат традиция! Видяхме, че това е възможно!