zabavnolqto2706163Тази година организаторите на „Забавно лято”, Център за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев”, дадоха старта на лятната инициатива в бившата казарма. Малки и големи с нетърпение и любопитство изпълниха двора на някогашното военно поделение. Детска глъч огласи пространството част преди старта. Много спорт и занимателни игри очакваха децата. Водещата Цвети не остави никой да скучае. Всяко малко човече имаше възможност да прави това, в което е най-добро – да пее и танцува, да рисува и оцветява.

По традиция проявата не мина без най-популярният спорт – футболът. В оспорваната надпревара момчетата показаха своите спортни умения по умело водене на топката, като истински професионалисти.

Инициативата продължи с мокърбол, както и различни любими детски игри с топка . Активността на родителите също беше голяма, те споделиха празника със своите деца и бяха съпричастни към емоциите и настроението им. С желание са помощници в игрите, подпомагат своите малчугани, вдъхват им смелост и кураж.
zabavnolqto2706161        Голям интерес предизвика играта на „лайкове”. Позната в някои страни на Европа като игра с щипки. Всеки играч имаше щипка с залепен палец нагоре със син ръкав. След „едно, две три …започни” всеки трябваше да вземе „лайка”, без да изгуби своя.
И този път за любителите на приложните изкуства имаха възможност да покажат своя талант и въображение в работилничките. За тези, които обичат да майсторят можеха да изработят свое японско цветно ветрило за прохлада в летните вечери. А любителите на Мелпомена пресъздаваха своя любима приказка, като по този начин успяха да се докоснат до магията на театъра. Накрая на деня най-усърдните и раздаващи се участници получиха награди за спортсменската игра и приятелското настроение, което сътвориха.
Следващия четвъртък, 30 юни, „Забавно лято” ще се проведе в двора на ОУ „Проф. Димитър Димов”. Доброволците на библиотеката са подготвили много игри и изненади. Предвидени са велосъстезания, състезания с тротинетки, народна топка и още много други.
На 7 юли, доброволците ще гостуват на с. Смочан. При лошо време инициативата ще се проведе в читалището.
Инициативата „Забавно лято” на Центъра за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев”, е финансирана от План за младежки дейности на Община Ловеч за 2016 г.