lekarna-godinata2010164Вчера в Художествена галерия – Ловеч се проведе официалната церемония по връчване на  персонална награда- признание за професионален принос на лекар или зъболекар, практикуващ в община Ловеч- барелеф „Св. Иван Рилски“ за 2016 година. На събитието присъстваха заместник-кметовете на Община Ловеч г-н Венцислав Христов и инж. Цветан Георгиев, както и д-р Димитър Димитров, директор на дирекция “Образование, здравеопазване, култура и туризъм“.

„Изключително ми е приятно да бъда днес тук сред Вас, по повод  връчването на  Ежегодната награда за професионален принос на лекар или зъболекар, практикуващ в нашата община. Радвам се, че имам възможност да изразя благодарност и уважение към безспорно най-хуманната професия – Вашата, лекарската! lekarna-godinata2010163Защото лекар означава, не само да си професионалист, да носиш отговорности в критични ситуации, но и преди всичко да си Човек, Човек който буди доверие, грижи се за живота и съхранява надеждата.“- с тези думи г-н Христов откри церемонията по награждаване.

Барелефът „Св. Иван Рилски“  за 2016 година получи д-р Пламен Върбанов, началник на Гастроентерологично отделение и Началник на Второ Вътрешно отделение в МБАЛ „Проф. д-р П. Стоянов“ – Ловеч.

Д-р  Върбанов завършва Висшия медицински институт в Плевен. Има две специалности – „Вътрешни болести“ и „Гастроентерология и диетика“, както и редица следдипломни квалификации.  Бил е два мандата общински съветник в Общински съвет – Ловеч, а в периода 1998-2008 г. е председател на Районната колегия на Българския лекарски съюз – Ловеч.

Грамота за принос в областта на здравеопазването в община Ловеч получиха още д-р Камелия Николаева- стоматолог, д-р Николай Александров- ортопед и травматолог, както и  д-р Пресиян Василев, който в момента е лекар-специализант по Гастроентерология и ординатор във Второ вътрешно отделение на МБАЛ „Проф. д-р П. Стоянов“ – Ловеч.