Павлин Иванов

Съветничката от ПП ГЕРБ в Общински съвет Ловеч Александра Енева, предизвика в социалната мрежа вълна от справедливо недоволство, по повод “мъдро” решение на градската администрация в Ловеч.

Случаят с положеният за министъра на образованието, по разбитата улица Гознишка улица “Пано Рогозаров” и после прибран асфалт, придоби национална известност, включително беше отразен и от ‘Господари на ефира” и десетки новинарски сайтове.. Фейсбук “завря”, стотици коментари. Нито един положителен.

“Асфалтира се улица в Гозница. На следващия ден идва министъра и кмета да открие залата в училището. На другия ден асфалта се събира и се премахва.
Е, защо не ни го оставихте? Дали не е правено незаконно?”, пише друг жител на Гозница.

До момента, подобна “инициатива” в Ловеч не се беше случвала – да положиш асфалт върху изключително неподдържаната с години улица, а после да си го прибереш, след като по него е минал важен за държавата човек и с цел “да не се изложим пред чужденците”.

Не закъсня и “обяснението”. Ето каква официална позиция изразява Община Ловеч:

“Относно появата на някои публикации за асфалтирана ловешка улица, Община Ловеч дава следните обяснения. Твърди се, че първо е положен асфалт, а после той е премахнат. Това е груба манипулация с явна политическа цел.
Въпросният участък от ул. “Пано Рогозаров” в кв. „Гозница“ в Ловеч е част от предвидените за ремонт улици за 2017 г. и то с целеви средства от държавния бюджет. Процедурата за избор на изпълнител обаче беше обжалвана, което забави изпълнението с месеци. Последното решението е в полза на Община Ловеч и предстои сключване на договори.
Предвид нормативно изискуемите срокове за сключване на договор (срок, в който следва да се сключи договор), а както и предвид зимния сезон, е взето решение състоянието на улицата да се направи поносимо.
За целта повредите и неравностите в настилката бяха запълнени с фрезовъчен материал. И това бе направено.
Материалът е собственост на Община Ловеч, поради което не е извършен допълнителен разход на финансови средства.
Трябва ясно да се каже, а то се вижда и от снимките – улицата е в ремонт и не е била асфалтирана, а насипана.
Изпълнителят има подписан договор за поддръжка на уличната мрежа в града. Той уверява, че може да използва подходящите условия през декември за започване на същинския ремонт, което и прави. Така взетите решения за насипване и възложен ремонт са в посока безопасността и комфорта на гражданите.
Всички други интерпретации на течащия ремонт, свързването му с визитата на министър Красимир Вълчев или други събития в същото време, са свободни фантазии на хора, търсещи скандали, интриги и конспирации.
Ако си припомним друг ловешки „скандал“ на 15 септември т.г. с песен на Азис – ще видим същия механизъм на същите сценаристи. А той е – вземаш две съседни и различни събития, грубо променяш някои факти и правиш свободни политически съчинения.
Истината е, че ремонтът на улиците вече е факт. А това явно не се харесва на една малка група хора.”

10 коментара

  1. Веднага общината има обяснение по въпроса. Няма никаква конспирация да дойде тя да минава от тук всеки ден

  2. Новият виц в Ловеч. „Кога ще се оправи центъра? – При следващия мандат на кметицата”

  3. Не преписвай заслугите на един друг общински съветник на някой който много по късно качиха материала във феисбук. Доста преди нея тук вече бяха качени снимки и материали.

  4. Когато собственикът на този измислен сайт яде две години от общинската пита и мълчи, а след като го разкарат от сладкия пост пропищи от лошата администрация..

    Дами и господа – Pavlin Ivanov, принцесата на бял кон, която ще ви спаси от лошите управници. Отново!

  5. Асфалта прибран..а прибрани ли са …простаците ?

  6. Гениялно , то с тази технология може да асфалтират цялата община !

Comments are closed.