Служители на звеното Бюджетна дейност „Комунална дейност“ към Община Ловеч днес започнаха възстановяването на извадени от неизвестни лица улични плочки от настилката на  пешеходната зона в централната градска част по ул. „Търговска“.  Участъкът ще бъде ремонтиран в най-кратки срокове.

Липсващите плочки, общо около 50 броя, ще бъдат върнати на местата си, като успоредно с това ще бъдат заздравени и част от решетки на отводнителните шахти.

Посегателството върху пешеходната зона е станало  през нощта на 6 срещу 7 март т.г.  Извършителите са се възползвали от дефекти в настилката, като са извадили плочките и са ги складирали в близост. Чрез тези действия е компроментирана цялостта на пешеходната  зона и са създадени предпоставки за инциденти с граждани.

За посегателството върху общественото имущество Община Ловеч е подала сигнал до РУ на МВР в Ловеч, тъй като счита, че е извършено престъплението „хулиганство“, регламентирано в НК.

Община Ловеч припомня, че тази пролет стартира проектът по ОП  „Региони в растеж“ 2014-2020 г. за на общата стойност е 6 943 866 лева. Той включва и ремонт на пешеходната част на ул. “Търговска”  (от ул. “Ал. Стамболийски” до Покрит мост), като ще се извърши цялостна подмяна на настилките.

25 коментара

  1. Добре че трябва да стане нещо подобно, за да се сетите да си вършите работата. Срамота !!

  2. Някой се е сетил да ви покаже,че е време да се заемете с ремонта на пешеходната зона!

  3. Според мен цялата пешеходна зона е за смяна .Щом ще е плочка за плочка през ред ,два и повече хоризонтален и вертикален ,на които максимума 300 обновени плочки тогава….Финансовия отдел и този по европроекти на Общината да изчислят колко ще са усвоените средства за 300 плочки от евро проекта!

  4. Ако не беше тази гражданска акция плочките щяха да си ламбуцат още дълго време. Нека видем как ще се обнови пешеходната зона !

  5. Максимално чувство на отвръщение предизвиква коментара от страна на Lovech Todey(като че ли някой англоговорящ го чете та името е на латински),това чувство на погнуса и досада,когато ти предложат за пореден път нещо некачествено,опитвайки се да оставят убеждението в теб,че това е продукт на съвършенство…

  6. Максимално чувство на отвръщение предизвиква коментара от страна на Lovech Todey,това чувство на погнуса и досада,когато ти предлагат нещо отвратително за пореден път,убеждавайки те,че това е продукт на съвършенство!

  7. смях! Това са пари на вятъра. След месец ще е същото,,,

  8. Да се усетят някои,че още не е дошло времето,когато се предвижваме летейки. Тази година ако дойде някой заблуден инвеститор,пак го препратете към близкото Севлиево,ще чааакате много някой да хвърли отново крадени милиони за 2-3 парчета рок в оригинал с което да “замаже очите” на местните…

  9. Добре е, че Извършители са се възползвали от дефекти в настилката, като са извадили плочките и са ги складирали в близост и чрез тези си действия НАЙ-СЕТНЕ накараха милата ни Община да СПРЕ да създава предпоставки за инциденти с граждани. На края на пешеходната пътека човека дето продава семки вчера сам оправяше бордюрите, огътани от 2 години. Да вземат същите тези Извършители да складира и тях ли, че белким Общината и ТЯХ най-сетне да види?

  10. Тя е компрометирана доста отдавна,не от последните дни. Що не казвате истината

  11. Политическият сайт ще каже че просто са поставени обратно без да се запълват фуги или да се прави така нареченият ремонт?

  12. Ми тъпанари общински,вземете се в ръце бе ниарници

  13. Моя милост си повреди палеца на десния крак след ритник на една от тези плочки. А не съм стъпвал в Ловеч повече от две години. Кога ще се появи градоначалник, който да се справи с проблема и причините, които са го създали?

  14. Те тези дефекти в настилката са май по цялата пешеходна зона, не само на тези участъци.

  15. А когато направят цялостният ремонт на пешеходната зона дали ще пускат тежките МПС да разбиват настилката както до сега.

Comments are closed.