berachilipa1106149За първите две седмици на юни в отдел „Самоохрана, контрол, обществен ред и сигурност“ („СКОРС“) в община Ловеч са постъпили 87 сигнала. Четири от тях са пренасочени към МВР и един към общинския център за изолация и профилактика на безстопанствени кучета. На останалите 82 са се отзовали служителите на „СКОРС“, 12 се оказват подвеждащи – при пристигане се установява, че събитие няма.

     От постъпилите сигнали 66 са за бране на липи, 4 за неправилно паркирани моторни превозни средства, 4 за навлизане на автомобили в пешеходната зона, 6 за излезли от употреба МПС, изоставени на общински терени (на три от колите са поставени стикери с предупреждение за отстраняване, за останалите три – няма основание). Два сигнала са за пътен знак, закрит от клони, информирано е общинското дружество „Еко“ ЕАД и проблемът е отстранен, по сигнал за извадена водосточна решетка са работили служители на бюджетна дейност „Комунални дейности“ и решетката е поставена. Останалите сигнали са един за изхвърлени боклуци, един за агресивно безстопанствено куче, един за деца, нарушаващи реда в ЦНСТ, и един за вдигане на шум между 14 и 16 ч.

     Съставените от „СКОРС“ актове за установяване на административно нарушение са 53. От тях 40 са за кършене и чупене на клони при бране на липи, два за просия на обществено място, 8 за движение на пътни превозни средства с животинска тяга и по един за вдигане на шум, за навлизане на МПС в пешеходната зона и за сеч на овощни дървета.

Телефоните, на които се получават сигнали, са: дежурен „СКОРС“ – 0884213465, 0884211948, и дежурен община Ловеч – 0884215092.

8 коментара

  1. Има изключения Красимира Димитрова. Друго ме дразни, но е въпрос на култура на придвижване в градски условия. Освен пешеходната пътека там има и спирка, като подходът към първата се ползва наместо втората. Съответно пешеходецът подава грешен сигнал към шофьора, който спира с цел да го пропусне и положението се изнервя след няколко такива случая.
    Другото, което ме дразни е маниера на шофиране в този град. 90% не ползват левия лост по предназначение, а 80% смятат че знаците поставени на пътя не важат за тях. Да не говорим за културата на шофиране и поведение на пътя, другото е че в града се кара или с 30 или със 130.
    Тези проблеми трябва да си ги решим в главите първо, а после да мрънкаме.
    СКОРС да си следят набезите на мангустите, колите в пешеходните зони, кучетата и другите привични за тях дейности

  2. на бул.България посока колелото има пешеходна пътека срещу хранителен магазин и почти никой не спира да минат пешеходците и си карат като писта до светофара на Лалето – кога ли ще прегазят някой,дано не съм там .

  3. А ми защо не дойдат да видят как се минава покрай болницата и как габарите уж за намаляване на скоростта служат за старт линия. .

    1. Хе хе хе, СКОРС ли да запълнят И ТАЗИ дупка, госпожо?

  4. А за поставен стикер http://www.imagebam.com/image/68b3c8333676725 на изоставен автомобил Опел Вектра без номера през април 2013 пред Спартак 2, за които имаше снимки дори тук в Галерията, какви мерки предприе СКОРС ??? ЕДНА година и отгоре малко време ли е? Или само си лепим предписания и после каквото ще да става.. Да отиде СКОРС тия дни и да се убеди, че автомобила не е мърдал от там, а те нищо не са направили по предписание №5 от 2013 година! Шефът на СКОРС ще поеме ли отговорност нехайството си по случай като този?

    1. Ха така. И опасен е станал автомобила в това си състояние. Интересно Полк.Гриша Генов ЩЕ поеме ли отговорност по това предписание, което е само един месец след като пое поста и вината за нехайството е изцяло негова??

  5. Полицаите да дойдат да видят как се кара пред 322 в Младост .Нищо че има ограничение на входа на комплекса ограничение 20 кл,Моторите минават на 1 изправени а колите с над 60-70 кл

Comments are closed.