Мащабното пролетното почистване, което стартира в Ловеч, включва и измиване на улиците, съобщи кметът на Общината Корнелия Маринова.

Измиването се извършва от „ЕКО“ ЕАД и става в тъмната част на денонощието след 22 часа, за да не се пречи на гражданите. Започна се с измиване на главните артерии на града, след това ще се премине към страничните улици. Целта е да се премахне наслоения прах, който вятърът разнася и това води до повишаване нивото на фините прахови частици във въздуха, поясни Корнелия Маринова.

Измиването на улиците става по график, утвърден от Община Ловеч.

 

24 коментара

  1. Що не закърпят дупките по улиците а после да ги мият?

  2. Моля,г-жо Маринова разходете се по уличките м/у блоковете на кв.,, ЗДРАВЕЦ”и се насладете на красивата гледка,а тя е дупка до дупка,прахоляк,няма кой да чисти та камо ли да измие.Тук всичко върши природата,вятъра издухва всичко,а дъжда не мие а разкалва и няма къде да минеш особенно около бл.206 към магазинчето.Толкова ли е трузно да се направи един тротоар,да се покрият дупките и да се чисти ,като в другите квартали?

    1. В 00;30 ч. е страшно приятно да те събудят от звука на машината…

  3. Аз видях как измиха ул др съйко съев. Миха до входа на хей а от там до бул България водата сама свърши миенето . Водоноската си замина

  4. Що ще миете я спрете водата
    …, че режим не е имало скоро. … палячовци

  5. Какво измиване правят тез главаци. Не гледат ли времето дават го неселя и понеделник да вали. Поредната простотия

  6. За измиването не етолкоз важно,но дупките реват за ремонт,до кога ще се чака! Сигорно докато дойдат германците! Нещастници!!

  7. Много ми е интересно как може целия град да е на решето и неможе нормално да се кара,дори и най-голямата бричка а вие ще миете,направете най накрая нещо смислено

  8. Ако не се мие, що не се мие; ако се мие, що се мие – няма угаждане. Какво лошо има да бъде изчистен градът за Великден? За дупките съм съгласна, че трябва да се запълнят, пък ако може, по-качествено 🙂

  9. Браво г-жо К. Маринова за почистването на Главните артерии и дори страничните капиляри и то кога? по малките часове на ноща, все пак море от граждани през деня…Е щом и замяната на сливи за смет в призрачният-обезлюден, но наистина красив Ловеч е топ новина…оставям коментара за Вас !

Comments are closed.