Жителите на Ловеч ще имат възможността да се докоснат до програмирането безплатно от октомври месец с Programming Basics

Прочетено1266пъти

Започна записването за Programming Basics октомври 2018 г. в град Ловеч.

Жителите на града ще имат възможността да се докоснат до програмирането безплатно от октомври месец!

 Софтуерният университет ще проведе безплатен подготвителен курс по програмиране за начинаещи. Ловеч е един от 36-те града в цяла България, в които ще се проведе обучението. Останалите градове са Асеновград,  Благоевград, Бургас, Пловдив, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Горна Оряховица, Димитровград, Добрич, Дупница, Казанлък, Карлово, Кърджали, Кюстендил, Варна, Монтана, Пазарджик, Перник, Петрич, Плевен, София, Разград, Русе, Самоков, Сандански, Свищов, Силистра, Смолян, Сопот, Стара Загора, Троян, Хасково и Шумен.

Курсът стартира на 6-ти октомври. В рамките на два месеца курсистите ще преминат през всички фундаментални теми в програмирането, като променливи, типове данни, условни конструкции, цикли и др. Курсът „Programming Basics“ дава начални умения по програмиране, необходими за всички технологични специалности в Софтуерния университет и завършва с практически изпит по програмиране, който е приемен в програмата по софтуерно инженерство на Софтуерния университет.

Курсът е подходящ за всички с интереси към програмирането, не изисква предишен опит и не поставя възрастови ограничения. Желаещите могат да избират между две форми на обучение – присъствена или онлайн.

На успешните курсисти Софтуерният университет ще даде шанс да продължат обучението си в програмата по Софтуерно инженерство и след завършване на курса, при положение, че издържат сертификационния изпит, който не е задължителен. Той ще се проведе на 1 и 2 декември 2018 г (онлайн).

Кандидатстването за курса Programming Basics ще продължи до 27 септември.

Ще очакваме всички желаещи с нетърпение!

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b6%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d1%89%d0%b5-%d0%b8%d0%bc%d0%b0%d1%82-%d0%b2%d1%8a%d0%b7%d0%bc%d0%be%d0%b6%d0%bd%d0%be%d1%81%d1%82%d1%82/

1 коментар

  1. Кой обещаваше космодрум предизборно, кой го реализира?