Павлин Иванов На предстоящото заседание на Общински съвет Ловеч, съветниците ще обсъждат предложения от администрацията Спортен календар. Визията на кмета Корнелия Маринова и нейните експерти е, че за спорт трябва да се дадат не повече от 45 560,00 лв. за 2020 г. Същевременно, спортни клубове са поискали 54 610,00 лв..Прочети повече:

Готов е проектът за ремонт на Спортната зала в Ловеч, след него тя ще се нарича  Спортно-тренировъчен комплекс „Арена Ловеч“. Това съобщи кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова по време на церемонията „Спортист на годината“, която се проведе вечерта на 14 януари. Проектът е готов и очакваме държавна субсидия, заПрочети повече:

Ето и подредбата на най-добрите спортни треньори в Ловеч, които бяха отличени на церемонията на 14 януари вечерта. Петър Магеранов – СК Вароша-Ловеч, 40 точки. От далечната 1965 г. той се занимава с джудо и джу-джицу, като  от 1969 г. до 1971 г. е състезател на ЦСКА. Многократен  шампион иПрочети повече:

1. Пламен Богданов (20 г.) – джу-джицу, 62 т. Топсъстезателят на СК Вароша-Ловеч е петкратен държавен шампион и национален състезател по Джу-джицу. За последните 5 години е извоювал 11 златни, 8 сребърни и 3 бронзови медала от държавни и международни първенства. През изминалата 2019-а стана държавен шампион за пета пореднаПрочети повече:

Шампионът на България и победител в Източноевропейския шампионат по джу-джицу Пламен Богданов (20 г.) бе избран за спортист № 1 на Ловеч за 2019 г. Възпитаникът на Спортен клуб „Вароша” получи от кмета Корнелия Маринова статуетката „Олимпийски надежди”, почетна грамота и картина. Богданов печели отличието за трети път след 2016Прочети повече:

На официална церемония на 14 януари (вторник) ще бъдат връчени ежегодната персонална награда на Община Ловеч „Спортист на годината“ и приза „Треньор на годината“. Те се присъждат за значими постижения в областта на спорта през 2019 г. Отличието „Спортист на годината“ се връчва за 26-та поредна година, а „Треньор наПрочети повече:

Коледен турнир се организира от Община Ловеч и Областен съвет на БФС – Ловеч и той ще се проведе в многофункционалната спортна зала в ПЕГ „Екзарх Йосиф І“ от 14,00 ч. на 18.12.2019 г., сряда. Участие са заявили отборите на СУ “Тодор Кирков“; ОУ „Христо Никифоров“; ОУ „Проф. Димитър Димов“Прочети повече:

Община Ловеч отправя покана до всички медии и  спортните клубове в града във връзка с процедурата по избор на „Треньор на годината“ и  „Спортист на годината“. Поканата е техни представители да вземат участие в работна среща за попълване на анкета с имената на всички номинирани състезатели. Предложенията за изготвяне наПрочети повече:

Почти завърши спортно-състезателният сезон за авиомоделистите от „Моделклуб-Ловеч“. Традиционно сезона за ловешките авиомоделисти завършва с държавното първенство по авиомоделизъм за деца. Тази година традицията е нарушена с предстоящо участие на председателят на сдружението, м.с. инж. Генко Петров, в Световното първенство за свободнолетящи авиомодели провеждащо се в Лос Анжелис, САЩ. ИзминалотоПрочети повече:

На 11-12 октомври в курорта Албена се проведе първи кръг от Държавния шампионат по тенис на маса – Северна група мъже. Ловешкият тим, който е новият член на Северната Б група, след изиграните три срещи се поздрави с общо две победи и една загуба, както следва: Ловеч – Корабостоител ВарнаПрочети повече: