Почти завърши спортно-състезателният сезон за авиомоделистите от „Моделклуб-Ловеч“. Традиционно сезона за ловешките авиомоделисти завършва с държавното първенство по авиомоделизъм за деца. Тази година традицията е нарушена с предстоящо участие на председателят на сдружението, м.с. инж. Генко Петров, в Световното първенство за свободнолетящи авиомодели провеждащо се в Лос Анжелис, САЩ. ИзминалотоПрочети повече:

На 11-12 октомври в курорта Албена се проведе първи кръг от Държавния шампионат по тенис на маса – Северна група мъже. Ловешкият тим, който е новият член на Северната Б група, след изиграните три срещи се поздрави с общо две победи и една загуба, както следва: Ловеч – Корабостоител ВарнаПрочети повече:

В Закритата спортна зала в Ловеч на 10 октомври 2019 г. се проведе общинско първенство по борба – класическа и свободна, организиран от Община Ловеч и СК „Борба“-Ловеч. В него взеха участие 40 борци от осем ловешки училища След оспорвани и атрактивни схватки класирането е следното: Трето място заеха борцитеПрочети повече:

В Спортната зала в Ловеч на 12 октомври 2019, събота, година ще се проведе турнир по футбол за деца от детските градини, организиран от Община Ловеч и Областен съвет на Български футболен съюз – Ловеч. Началото на турнира е от 10,00 часа. Отборите ще бъдат разпределени чрез жребий в двеПрочети повече:

На 10 октомври 2019 г. в Закрита спортна зала в Ловеч ще се проведе Лично и Отборно общинско първенство по борба, организиран от Община Ловеч и СК”Борба”. В него могат да вземат участие ученици, родени от 2005 до 2010 г., в следните категории 30, 32, 35, 38, 42, 47, 53,Прочети повече:

На 21 и 22 септември 2019 г. /събота и неделя/, Община Ловеч и „Интер клуб 09“ организират открит турнир по тенис на маса. Състезанието ще се проведе в Многофункционална спортна зала в ПЕГ „Екзарх Йосиф Първи”. Начало на състезанието – 10.00 часа на 21.09.2019 г., а официалното откриване ще сеПрочети повече:

За шеста поредна година в Ловеч ще се проведе велосъстезанието за деца и младежи „Деца на колела“. По традиция събитието се провежда малко преди старта на новата учебна година и има за цел да събере всички запалени млади колоездачи в интересна надпревара сред природата. „Деца на колела“ ще се проведеПрочети повече:

На 17 август 2019 г. за 33-ти пореден път бе дадено началото на Международния шахматен турнир „Тетевен Опен“, който се провежда в гр. Тетевен от 1979 г. насам. Емблематичната за гр. Тетевен спортна проява, която се запазва като традиция, е организирана, с подкрепата на Община Тетевен, от Шахматен клуб „АнПрочети повече:

Турнир по футбол за деца и младежи от 9 до 15 годишна възраст се проведе в Ловеч на 17 юли т.г. Надпреварата беше организирана от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви при малолетните и непълнолетните, Превантивно-информационния център за борба с наркотичните вещества, и Център за работа с доброволци приПрочети повече:

Отборът на СК „Вароша“ – Ловеч успешно участва в престижния турнир по джу джицу за деца и юноши до 14- годишна възраст „Национална Купа Бургас 2019“, състоял се на 30 юни в Спортен комплекс ПМГ. Два златни, осем сребърни и един бронзов медал спечелиха състезателите от детския отбор на СКПрочети повече: