Във връзка с произведените на 12 май 2013 г. избори за народни представители Председателят на Районна избирателна комисия Ловеч Валентина Недялкова получи благодарствено писмо от Инге Кристенсен – дългосрочен наблюдател от мисията на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Обръщайки се към Недялкова, Кристенсен заявява „от името на дългосроченПрочети повече:

Първото заседание на 42-рото Народно събрание ще се проведе на 21 май, обяви преди минути президентът Росен Плевнелиев, след като по-рано през деня направи консултациите с лидерите на парламентарно представените политическите сили.

Поздравявам ръководството на Областна администрация Ловеч и целия екип за проявения професионализъм и прецизността при подготовката и произвеждането на изборите за народни представители на 12 май. Това се казва в изпратено писмо от Валентина Недялкова, председател на РИК Ловеч, до областния управител Ваня Събчева. Посредством изборите за народни представители ниеПрочети повече:

ЦИК обяви окончателните резултати от проведените на 12 май извънредни парламентарни избори. В новият парламент разпределението на мандатите по политически партии е както следва: ПП ГЕРБ – 97 мандата Коалиция за България – 84 ДПС – 36 Атака – 23 От 11 МИР Ловеч в 42-то Народно събрание влизат:

Павлин Иванов Имената на народните представители от 11 МИР Ловеч по предварителни изчисления са: Корнелия Маринова и Николай Нанков от ГЕРБ, Емил Райнов и Димитър Горов от Коалиция за България, Венцислав Лаков от АТАКА. След обявяването на изборните резултати от РИК Ловеч на страницата на ЦИК, може да се пресметнеПрочети повече:

ОБНОВЕНА! Павлин Иванов Изборите вече приключиха и преди анализите, на преден план са резултатите. Избирателната активност в 11 МИР Ловеч на изборите проведени на 12 май е била 51.03%. Както вече ви информирах, БСП печели на ниво област, като за Коалиция за България са гласували 31,14%, а за ПП ГЕРБПрочети повече:

Павлин Иванов При обработени 100.000% протоколи на СИК в РИК, в 11 МИР най-голяма подкрепа получава БСП – 31.14%. Втора сила е ГЕРБ с 29.93%. АТАКА и ДПС имат почти равен резултат, като превеса е на страната на националистите съответно 7.34% срещу 7.20%. ПП „Национален Фронт за Спасение на България“Прочети повече:

Павлин Иванов Председателят на Районната избирателна комисия Ловеч Валентина Недялкова, съобщи за „Ловеч днес“, че при обработени 57.47% от секционните протоколи на проведените на 12 май извънредни парламентарни избори, ПП ГЕРБ води с 32.21%, втора е „Коалиция за България“ с 30.74%. Като трета политическа сила към момента в 11 МИРПрочети повече:

Автомобили с протоколи придружени от патрулки на ловешката полиция пристигат пред сградата на Областна администрация в Ловеч за да предадат членовете на секционните комисии протоколите от гласуването в предсрочните парламентарни избори. Има опашка пред РИК Ловеч с чакащи, като за тях са осигурени столове за сядане и освежителни напитки. ОрганизациятаПрочети повече:

Павлин Иванов Избирателната активност към 18.00 ч. в 11 МИР Ловеч е 42.18%. На територията на областта, правото си на глас са упражнили над 55 000 души. В община Ловеч до урните са отишли 43.14 % от имащите право на глас, в община Троян – 41.84 %, Тетевен -41.16 %,Прочети повече: