Районна избирателна комисия Ловеч първа в България приключи с обработката на резултатите в изборната нощ  В изборите в избирателен район Ловеч са участвали 25 кандидатски листи /от 18 партии и 7 коалиции/. и 122 кандидати за народни представители, съобщи Председателя на РИК Ловеч на Валентина Недялкова на пресконференция в краяПрочети повече:

Димитър Горов поздрави победителите и оповести причините за слабия резултат на БСП Павлин Иванов В началото на седмица, избрания за Народен представител от „БСП лява България“ Димитър Горов даде нарочна пресконференция за резултатите от предсрочните избори за Парламент. Социалистът започна с поздравление към победителите на изборите ПП ГЕРБ, като заяви,Прочети повече:

Павлин Иванов Централната избирателна комисия оповести решението си, с което обяви на резултатите от гласуването и разпределението на мандатите в Четиридесет и третото Народно събрание. 11 МИР Ловеч с две изненади! За първи път в Парламента от област Ловеч влизат депутати от ДПС и АБВ. ГЕРБ спечели убедително изборите вПрочети повече:

Павлин Иванов В поредни избори РИК Ловеч е една от първите в страната, която обработи на 100% протоколите от изборните секции. Според окончателните резултати, ГЕРБ буквално прегази БСП. 30.96% от избирателите дадоха своя вот за ГЕРБ, докато за БСП само 19.18%. Трети очаквано са ДПС с 14.13%. Голямата изненада еПрочети повече:

Павлин Иванов Най-вероятното разпределение на 5-те мандата на 11 МИР Ловеч е два за ГЕРБ и по един за БСП, ДПС и Патриотичния фронт. Разпределението зависи от „цената“ на едно депутатско място, която ще стане ясна след получаване и на протоколите за гласовете от чужбина. Има вероятност, при висок процентПрочети повече:

Павлин Иванов По неофициални данни, резултатите в община Ловеч от вчерашният вот говорят за огромно предимство на ГЕРБ пред основният им опонент БСП. ГЕРБ печели с 33.62%, резултат по-добър от националният за партията. БСП губят катастрофално, като за традиционно силните социалисти на територията на община Ловеч, са гласували едва околоПрочети повече:

С 34.27% ГЕРБ продължава да води убедително на проведените вчера избори за Народно събрание в 11 МИР Ловеч, при преброени 25% от протоколите в РИК Ловеч. Втора политическа сила в областта е БСП с 20.13%. Трети излизат ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ – НФСБ И ВМРО с 7.18%, след тях са Реформаторите сПрочети повече:

С 33.67% ГЕРБ води убедително на проведените вчера избори за Народно събрание в 11 МИР Ловеч, при преброени 9.615% от протоколите в РИК Ловеч. Втора политическа сила в областта, засега е БСП с 20.48%. Трети са Реформаторите с 6.91%. ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ – НФСБ И ВМРО печели доверието на 6.63% отПрочети повече:

В община Ловеч до 19.00 часа са гласували 51,14%, при 50,85 процента за цялата област Ловеч, съобщи председателят на Районната избирателна комисия Валентина Недялкова. Изборният ден е приключил във всички 260 секции. Най-висока изборна активност на територията на областта е регистрирана в община Ябланица – 58,44 и в община УгърчинПрочети повече:

Най-висока е избирателната активност в община Угърчин – 50,50 на сто, а най-ниска е в община Летница – 34,65. В община Ловеч своя вот са упражнили 41,62 процента от имащите право на това. Малко над 41 процента е избирателната активност в общините Тетевен и Луковит. В община Ябланица своя гласПрочети повече: