Стефан Ангелов, ПДИ Европейският съд за правата на човека (ЕСПЧ) реши, че България е нарушила правото на изразяване на защитничка на животните от Видин, защото не е бил предоставен достъп до информация в нарушение на Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ). Любов Гусева, защитничка на правата на животните отПрочети повече:

Иво Райнов Преядоха с власт „ реформаторите“.  Както казва класикът на политическия водевил Георги Първанов „ де се появи местенце, кандидати са реформаторите“.  И продължава „ те са новото ДПС“. Интересно е, откога в очите на този титан политически догановата фирма е нарицателно за узорпиране на благинки и постове. ВсичкоПрочети повече:

Журналистическата мрежа на Програма Достъп до Информация въвежда дисциплина у всяка власт, твърди главният редактор на в. „Народен глас” в Ловеч, получил за втори път наградата „Координатор на годината“ Разговора води Диана Банчева, Програма Достъп до Информация За втори път координатор на годината. Удовлетворен ли си? Награди като тази са важниПрочети повече:

„Гласът на младите хора“ Здравейте, реших да пиша по една тема, която явно не вълнува никого в България. Нито обикновените граждани, нито повечето млади, а да не говорим за управляващите. Коя е темата? Чудите се? Темата, скъпи приятели, е бавното, но много агресивно унищожение на селата в нашата страна.  Преди да започнаПрочети повече:

Все повече семейства са потърпевши от безумието по пътищата  Националният дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия към Българския Червен кръст подкрепя с парични помощи семействата на 49 деца от цялата страна, жертви на “войната” по пътищата. За област Ловеч за второто шестмесечие на 19-ти декември бяхаПрочети повече:

Доброволците БМЧК от Ловеч проведоха информационна кампания пред МБАЛ-Ловеч съвместно с отделението по трансфузионна хематология за доброволното кръводаряване. В кабинетите на МБАЛ – Ловеч и на граждани бяха раздадени информационни материали, флайъри, плакати и стикери. Доброволците обясняваха на хората важността на доброволното кръводаряване. Даряването на кръв доброволно и безвъзмездно еПрочети повече:

Дарина Палова, ПДИ Във връзка със зачестилите запитвания какъв е редът за налагане на глоба за неизпълнение на съдебно решение по дело за достъп до информация, представяме коментар по темата. Осъдих председателя на държавна агенция да ми предостави достъп до обществена информация. Предмет на делото бяха няколко въпроса, свързани сПрочети повече:

Инициативата е на Областна администрация – Ловеч, и на Центъра за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беньо Цонев“ Областна администрация – Ловеч, и Центърът за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беньо Цонев“ инициират коледна кампания под надслов „Коледа за всяко дете“.  Началото й ще бъде даденоПрочети повече:

С решение № 7522 от 2 декември 2013 година по адм.д.№ 9332/2013 г. Административен съд – София град отмени отказ на МВР да предостави на журналиста Росен Босев от в.“Капитал“ информация за срещите на депутата Делян Пеевски с министрите на вътрешните работи, съобщават от Програма достъп до информация. Със заявлениеПрочети повече:

На 1 декември 2013 г. от 14 до 17 часа в градинката на центъра на град Ловеч, Априлци, Тетевен, Луковит и Летница доброволци на БМЧК ще ще проведат информационна антиСПИН акция. В партньорство с доброволците към Библиотека „Проф. Беню Цонев” те ще представят на гражданите възможността да получат подарък отПрочети повече: