Център за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев” Български червен кръст ДЕТСКА ОЛИМПИАДА 25 август (неделя) от 10.00 ч. край езерото на парк Стратеш Очакват Ви спортни, занимателни игри и много награди! Ще си припомним още правилата за движение и ще се научим как да оказваме първаПрочети повече:

За дванадесета поредна година сдружение „Екомисия 21век“ отбеляза Международния ден на младежта. Събитието се проведе на самият ден 12 август /понеделник/ от 17.00 часа на площад „Екзарх Йосиф Първи“ пред Община Ловеч. Високите летни температури, както и всички участници в инициативата: доброволците на „Екомисия 21век“, водещият Кристиян Костов, танцьорите отПрочети повече:

Празник в зоопарка в Ловеч събра малки и големи деца на 9 август. Инициативата е плод на съвместните усилия на Сдружение „Знание“ , Център за работа с доброволци към РБ „Проф. Беню Цонев“ и Асоциация „Доверие“ Франция. Множество деца се забавляваха и обогатиха своите знания за животните и техния свят.Прочети повече:

По повод Международния ден на младежта 12 август сдружение „Екомисия 21век“ организира за поредна година своеобразен празник за младите хора на Ловеч. Събитието ще се проведе на самият ден 12 август /понеделник/ от 17.00 часа на площад „Екзарх Йосиф І“. Тази година в инициативата ще се включат доброволци от „ЕкомисияПрочети повече:

Фолклорен клуб ”Магия” гр. Ловеч и танцов състав “Слънчогледи”, с ръководител Маргарита Атанасова, се завърнаха от първото си международно участие във фолклорен фестивал в Охрид, Македония. Ловешките танцьори взеха участие в 16-то издание на фестивала “Охридски вълни”, който е включен в културния календар на министерството на културата на Македония. ТойПрочети повече:

Турнир по футбол за деца и младежи от 9 до 15 годишна възраст се проведе в Ловеч на 17 юли т.г. Надпреварата беше организирана от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви при малолетните и непълнолетните, Превантивно-информационния център за борба с наркотичните вещества, и Център за работа с доброволци приПрочети повече:

Деница Тотева от 6-б клас на ОУ,,Христо Никифоров’’ е отличена с двойна награда в Националния конкурс ,, По стъпките на четата на Таньо войвода’’. Тя е класирана на второ място в раздел ,,Стихотворения’’ и на трето място в раздел ,,Есе’’. Инициативата  за конкурса през настоящата година е на КПД „РодноПрочети повече:

Спешъл Олимпикс България отбелязва ГЛОБАЛНА СЕДМИЦА НА ПРИОБЩАВАНЕТО на Спешъл Олимпикс 15 – 21 юли 2019 г. Седмицата на приобщаването е част от глобалната инициатива на Спешъл Олимпикс РЕВОЛЮЦИЯТА Е ПРИОБЩАВАНЕТО. Глобалната кампания има за цел да се намали дискриминацията и изключването на хора с интелектуални затруднения във всеки аспектПрочети повече:

Сребърен медал в международно математическо състезание заслужи Симеон Василев Стоянов, ученик от Средно училище „Св. Климент Охридски” в Ловеч. Мони се състезава в трета възрастова група – за ученици в трети клас. Той прибави това отличие към вече богатата си колекция от награди за постижения в състезания и конкурси поПрочети повече:

Единадесет години кампанията „Забавно лято” радва малки и големи.  Организатор и основен изпълнител е Центъра за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев”. Във времето „Забавно лято” се превърна в запазената марка за настроение с доброволците на библиотеката В началото кампанията беше финансирана с лични средства на доброволците,Прочети повече: