В първите дни след новата година учениците от ПЕГ „Екзарх Йосиф І” –гр.Ловеч се присъединиха към Националната кампания „Капачки за бъдеще” вече със собствено „сърце”! По инициатива на Ученическия съвет със собствени средства и сръчните ръце на майсторите,които отлично се справиха с предизвикателството, в училище бе изработено сърце и поставеноПрочети повече:

На Ивановден директорът на ОД МВР-Ловеч старши комисар Милен Маринов имаше удоволствието да посрещне първите си гости за 2020 година. Това бяха учениците от двете ловешки ДПУ при СУ„Тодор Кирков“ и ОУ„Христо Никифоров“, а настроението беше приповдигнато и от факта, че сред малките гости имаше четирима именници. След като бяхаПрочети повече:

От 13 до 20 декември в ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ се проведоха устните изпити за сертификата „Немска езикова диплома II“ за нива В2 и С1. Випускът на 12 клас постигна много убедителни резултати: явиха се 98 % от учениците в немските класове. За първи път толкова голям брой : 60Прочети повече:

Даниела Балабанова, БТА Община Ловеч е извършила проверка в детската ясла „Патиланци“ в града, след като от прокуратурата образуваха досъдебно производство за причиняване на лека телесна повреда преди два месеца, заради сигнал за насилие над двегодишно дете в яслата. За извършената проверка от Общината съобщи кметът Корнелия Маринова, но отказаПрочети повече:

Първото бебе в Ловеч за новата 2020 година се роди на 1 януари в 19.00 часа, съобщиха от АГ-отделението на МБАЛ „Професор д-р Параскев Стоянов“ АД. Майката е Илийка Пламенова Стефанова (19 г.) от Ловеч. Раждането е станало под грижите на д-р Снежина Опанова. Рожбата е мъжка, тежи 2 кгПрочети повече:

Дядо Коледа и Снежанка гостуваха в ловешката пожарна и зарадваха децата на всички служители. С много настроение, веселие и желани подаръци премина тържеството организирано от ръководството на РД ПБЗН и РС ПБЗН-Ловеч за техните малки съкровища. Гаражът на районната служба бе превърнат временно в „зала“, а за празничната украса сПрочети повече:

На Игнажден, в последния ден преди ваканцията, в Средно училище „Св.Климент Охридски” влезе дружина коледари. Те изпяха своята  песен „Станенине, господине”,  като благословиха училищния дом за здраве, берекет и късмет. Като стопанин на Дома директорът Валери Христов дари гостите с кравайчета – за добрите вести и добрите пожелания. След пъстратаПрочети повече:

Най-добрата ученичка в България по испански език като втори чужд език учи в Езикова гимназия – Ловеч. Това е  Ан-Никол Валериева Мартинчева от 11 Е клас на Профилирана езикова гимназия „Екзарх Йосиф I”- Ловеч. Тя заслужено  се класира на първо място в Националното многоезично състезание. Ан-Никол мери сили със свои съученициПрочети повече:

Обиколката на Дядо Коледа по ловешките детски градини завърши на 20 декември при послушните деца в ДГ „Радост“ в кв. „Младост“. Заедно с добрия старец гост на тържеството бе и кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова. По този повод малчуганите бяха подготвили специална музикална програма, която изпълниха с много желаниеПрочети повече:

Над 400 коледни картички  участваха в традиционния конкурс на Центъра за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс – Ловеч, от творбите беше организирана изложба с награди за най-добрите художници. Откриването стана на 19 декември в Градска художествена галерия в присъствието на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова, заместник-кметаПрочети повече: