Габриела Миролюбова и Надежда Попска от ОУ „Христо Никифоров“ бяха сред наградените участници в международния конкурс „Аз обичам Черно море“,  който се провежда за единадесета поредна година. Организатори са Община Несебър, ОДК-Несебър, Министерството на образованието и науката и Националният дворец на децата. Над 1000 деца от всички краища на БългарияПрочети повече:

Надежда Любенова Попска от 7-в клас е класирана на второ място в раздел ,,Проза’’ на Международния конкурс  „Аз обичам Черно море”. Конкурсът е организиран от Министерството на образованието и науката, Община Несебър, Национален дворец на децата, Общински детски комплекс – Несебър. Той е част от Националния календар за изяви поПрочети повече:

Състезателна двойка на „Роксмайл“ – Ловеч, представи България на турнира за Световната купа по акробатичен рокендрол в град Славонски брод – Хърватия. Тандемът Мартин Гергов – Йонислава Блажева направиха дебют на международни състезания, като заеха 26 място и получиха класация за световната ранглиста. Двойката на „Роксмайл“ успешно представи новите състезателниПрочети повече:

В Художествена галерия Ловеч беше открита детска изложба „Ръкотворения с глина“ – предмети, съдове и бижута от глина. Изложбата е част от едноименния проект на Сдружение „Знание“, финансиран от Общински фонд „Култура“ на Община Ловеч. На изложбата присъстваха директорът на СУ „Тодор Кирков“, родители,  участници – ученици от СУ „ТодорПрочети повече:

На 22.10.2019г. в ДГ “1 – ви юни“ – гр. Ловеч, се проведе празник по безопасност на движението по пътищата под надслов „Правилата на пътя щом познавам – мога да се състезавам“. Това бе едно съвместно мероприятие за работа с деца, родители и общественост. Децата показаха своите знания,  умения иПрочети повече:

Почти завърши спортно-състезателният сезон за авиомоделистите от „Моделклуб-Ловеч“. Традиционно сезона за ловешките авиомоделисти завършва с държавното първенство по авиомоделизъм за деца. Тази година традицията е нарушена с предстоящо участие на председателят на сдружението, м.с. инж. Генко Петров, в Световното първенство за свободнолетящи авиомодели провеждащо се в Лос Анжелис, САЩ. ИзминалотоПрочети повече:

Във връзка с опазване живота и здравето на децата, създаване условия за подобряване организацията на обучението и възпитанието на децата в пътното движение, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в Община Ловеч, осъществи на 15 октомври представления за ученици. Това съобщават от пресцентъра на градскатаПрочети повече:

В Спортна зала – Ловеч на 12.10.2019 г. се проведе турнир по футбол за деца от детските градини. В надпреварата взеха участие шест отбора. След изтеглен жребий отборите на детските градини бяха разпределени в две групи, които играха предварителните мачове по системата „всеки срещу всеки”.  І ГРУПА                           ІІ ГРУПАПрочети повече:

Диана Гаврилова от 11 – ти клас на Център за подкрепа и личностно развитие – Ученическо общежитие гр. Ловеч и Лидия Русинова от11 – ти клас от НПГГСД „Сава Младенов“ – гр. Тетевен спечелиха първа награда в конкурса за есе на тема „Там е силен народът, дето се  зачитат законите“.Прочети повече:

В Закритата спортна зала в Ловеч на 10 октомври 2019 г. се проведе общинско първенство по борба – класическа и свободна, организиран от Община Ловеч и СК „Борба“-Ловеч. В него взеха участие 40 борци от осем ловешки училища След оспорвани и атрактивни схватки класирането е следното: Трето място заеха борцитеПрочети повече: