В РУ Троян е образувано досъдебно производство и за срок от 24 часа е задържан 24 –годишен мъж, по подозрение че около 04.15 ч на 23 февруари е нанесъл побой на таксиметров шофьор, който го е возил в автомобила си. Водачът на автомобила е прегледан в болнично заведение и еПрочети повече:

Тази сутрин на територията на Троян и селата от общината започна специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност. Операцията е под ръководството на Окръжната прокуратура в Ловеч.

Окръжна прокуратура – Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу управител на дружество. Обвинението срещу Т. Г. е за това, че през периода от 08.04.2013 г. до 05.10.2015 г., в гр. Троян, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице – управител на общинско дружество, не положилПрочети повече:

На 10 февруари в гр. Троян полицаи от местното районно управление на МВР са спрели за проверка лек автомобил, управляван от 31-годишен мъж и пътник 17-годишен, и двамата от с. Ломец. При извършен личен обиск на лицата в дрехите на по-младия мъж полицаите са открили хартиено пакетче сгънато по специфиченПрочети повече:

До Карел Клусак ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НАДЗОРНИЯ СЪВЕТ НА„ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ БЪЛГАРИЯ“ АД ДО Г-жа Теменужка Петкова МИНИСТЪР НА ЕНЕРГЕТИКАТА ДО Доц. Иван Иванов ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КОМИСИЯ ЗА ЕНЕРГИЙНО И ВОДНО РЕГУЛИРАНЕ Относно: Прекъсвания на електрозахранването в община Троян в периода 05.02-08.02.2020 г.

Донка Михайлова, един истински кмет, заяви: „Времето в последните два дни създаде предизвикателства за много институции. Трудности и пропуски имахме и ние в почистването на някои улици и пътища. Мисля, че ги отстранихме бързо. Това, което се случва с електрозахранването на населените места в общината обаче, прехвърли границата на търпимосттаПрочети повече:

В седем часа сутринта кметът на Община Троян свика кризисния щаб. Ръководителите на институции докладваха състоянието в условията на обилни снеговалежи. Почти всички села на територията на общината и части от града са без ток. Падат батериите на мобилните оператори и части от общината са без връзка. Взето бе решениеПрочети повече:

На 29 януари около 11.50 ч. екип на Пътна полиция-Троян е спрял за проверка лек автомобил управляван от 31-годишен мъж. При извършена проверка на лицето и последвал личен обиск в джоб на дрехите му са намерени две цигари съдържащи суха зелена тревиста маса, реагираща при полеви тест на канабис. ВПрочети повече:

Кметът на Община Троян Донка Михайлова представи пред жителите на общината, общински съветници, представители на бизнеса, институции, учебни заведения и медии отчет за изпълнението на бюджета за 2019 г. и проекто-бюджета за 2020 г. Председателят на Общински съвет-Троян инж. Пенков откри общественото обсъждане, а заместник-кметът Ангелов и експертите – инж.Прочети повече:

От ОД на МВР Ловеч съобщават, че на 18 януари в 11.50 ч. на телефон 112 е получен сигнал за пожар в къща разположена на труднодостъпно място в махала Стойновска, в с. Черни Осъм. Незабавно към мястото на инцидента са изпратени служители на РС ПБЗН-Троян, които са успели да спасятПрочети повече: