На свое заседание на 20 август 2019 г. Окръжен съд – Ловеч остави без уважение молбата на З.А.И. (40 г.) от с. Кирчево, Ловешка област, да бъде променена мярката му за неотклонение „задържане под стража“. Мъжът е в ареста по обвинение по чл. 354а, ал.2, т.4 (притежание и разпространение наПрочети повече:

36-годишен мъж от Ловеч е задържан в местното полицейско управление,  по подозрение че на 19 август, в интервала от 17.00ч. до 17.20ч. от стая в катедрален храм „Св. Св. Кирил и Методий“ е извършил кражба на дамски портфейл със сумата от 60.00 лв и лични документи. Част от вещите обектПрочети повече:

69-годишна жена от Троян е била въвлечена в заблуда след разговор по телефон, в резултат на което е предоставила на телефонни измамници сумата от 5000лв. и около 7 грама златни накити. Жената е получила обаждането около 14.30ч. на 18 август, в което непознат се е представил за лекар и еПрочети повече:

Полицаи от  РУ Троян са задържали 23-годишен местен жител, който сутринта на 17 август, на ул. „Симеон Велики“ при управление на лек автомобил БМВ се е ударил в паркиран на тротоара «Мерцедес-ц320цди». Пристигналите на мястото на инцидента служители са констатирали, че лицето управлява без да притежава СУМПС и в едногодишенПрочети повече:

От ОД МВР Ловеч съобщават за нова телефонна измама. На 17 август около 16.30ч. в РУ Ловеч е получен сигнал от 82-годишна жена от града, която е съобщила, че 2 часа по-рано е станала «жертва» на измама. Жената е била въвлечена в заблуда от непознат мъж, който е позвънил първоПрочети повече:

До задържането на лицето се е стигнало след като на 14 август около 13.00ч. в РУ Троян е постъпил сигнал за отнет велосипед „Пасати“ от мазанско помещение на блок в ж.к.“Лъгът“. Проведени са незабавни издирвателни мероприятия, в резултат на които е установен 49-годишния, криминално проявен плевенчанин. В хода на работатаПрочети повече:

От ОД МВР Ловеч съобщават, че на 14.08.2019г. около 15.50 ч. в района на гара Чавдарци, 38-годишен мъж от гр. Летница при управление на лек автомобил не е спрял пред железопътен прелез /без бариери/, в резултат на което автомобилът е блъснат странично от влаковата композиция. В резултат на инцидента еПрочети повече:

На 10.08.2019 год. около 18.30 часа в гр. Летница, мотоциклет «Хонда» управляван от 34-годишен мъж от гр. Стара Загора, на прав пътен участък губи контрол на превозното средство,  навлиза в насрещна пътна лента за движение и се блъска в движещ се там автомобил «Опел», управляван от 45-годишен мъж от Летница.Прочети повече:

Публикувам писмото на Валентин Маринов до кмета на община Ловеч Корнелия Маринова: Г-жо Маринова, Изпращам Ви малко снимчици от ОПАСНАТА ОГРАДА на парка за народни забави в центъра на Ловеч, по-популярен като бившата казарма. Оградата се разпада от години. С примитивни умения и средства беше позамазана във веселичко и многоПрочети повече:

Юлия Димитрова ни изпрати снимки на поредното незаконно сметище в Ловеч. Ето какво разказва гражданката: Днес (3.08.2019 – бел.р.) станах свидетел на грозна картина извън нашия град Ловеч до „Феникс Инверс“ и пътя към местността „Музговото“, където има обитаеми вили, а някой от собствениците им имат стада с добитък иПрочети повече: