Вчера около 12.10ч. на ул.“Възраждане“ в гр. Луковит, 67-годишна пешеходка е блъсната от лек автомобил, управляван от 90-годишен, правоспособен водач от гр.Тетевен. Потърпевшата жена е прегледана в болница и е освободена. Пробата за алкохол на водачът е отрицателна,  съставен му е акт за нрушение на ЗДВП. На 31 октомври околоПрочети повече:

На 05 юни в местността „Манавка“ в с.Българене сапьорен отряд от военно формирование 52090 гр.Долна Митрополия е извършил контролирано взривяване на 2 ръчни гранати, открити по-рано от гъбари в района. От момента на получаването на сигнала до приключване на обезвреждане на гранатите районът е бил под непрекъсната полицейска охрана, сПрочети повече:

На 27 февруари 20-годишен жител на с. Чавдар – обл. София е привлечен в качеството на обвиняем за това , че  седмица по-рано представяйки се за полицай е въвел в заблуда 81-годишен мъж от Ловеч. Възрастния човек е дал на непознатият сумата от 3340 лева. Измамникът е задържан в ПерникПрочети повече:

81-годишна жена от гр.Троян  е дала над 4000 лв. на телефонни измамници след като на 23 ноември чрез обаждане по стационарен и мобилен телефон е била въведена в заблуда по познатата схема, че оказва съдействие на МВР за залавяне на телефонни измамници . По случая е образувано досъдебно производство иПрочети повече:

В РУ Ловеч за срок от 24 часа е задържан 22-годишен жител на Ловеч, след като на 30 септември около 16.45ч. при извършена му полицейска проверка е установено, че в джоб на панталоните си държи найлоново пликче, сгънато по специфичен начин и съдържащо зелена тревиста маса. По случая е образуваноПрочети повече:

Няколко сигнали за проблеми вследствие на силния вятър в следобеда на 24 септември са приети в Община Ловеч от жители на селата Чавдарци, Дъбрава, Слатина и Къкрина. По данни на дежурните в Общината изпочупените дървета и клони са прекъснали електропроводите в част от селата. От съботната вечер два екипа наПрочети повече:

62-годишна жена от Ловеч е оставила в контейнер за смет сумата от 5000 лева след като е била измамена от непознат мъж по телефона, който се е представил за полицейски служител. По познатата вече схема измамникът обяснил, че жената ще бъде обект на телефонна измама и за залавянето на измамницитеПрочети повече:

В РУ Тетевен е образувано досъдебно производство след като при полицейска операция в с.Български извор за проверка е спрян лек автомобил «Опел Астра» управляван от 20-годишен жител на с.Галата и е установено, че превозното средство е с регистрационни табели издадени за друг автомобил. Полицейски операции за времето от 09 доПрочети повече:

На 23.12.2017год. около 17.20 часа  в РУ Луковит е получен сигнал за нанесен побой над 41-годишен мъж от с.Дерманци. Пострадалият е откарана за лечение в тежко състояния в плевенска болница, а след проведени издирвателни мероприятия от служители на РУ Луковит като извършител на побоя е заподозрян 18-годишен младеж от града. Прочети повече:

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство след получен сигнал, че около 01.00 часа на 30 ноември е разбит магазин в с.Българене, откъдето са отнети неустановено количество кутии цигари от различни марки и сумата от около 50 лв. Автомобил «Ауди А4»  паркиран пред бл. 107 в кв. «Червен бряг» еПрочети повече: