Изготвени са информационните справки и телефонният указател на общинските съветници на Ловеч за  мандат 2019-2023 г. От тях става ясно, че с най-много стаж в Общинския съвет е Юнал Мъстънов (58 г.), който е представлявал ДПС вече в  пети мандат. Предишните му мандати са- 2003-2007 г.; мандат  2007-2011 г., мандатПрочети повече:

Гласовете на коалицията ГЕРБ-ДПС не стигнаха и тук Павлин Иванов На днешното си заседание Общински съвет Ловеч не разреши вдигането на Данък сгради и Данъците за МПС. Предложението за увеличенията на налозите върху гражданите и бизнеса беше направено от Корнелия Маринова и предвиждаше 10% увеличаване на данъците на автомобилите иПрочети повече:

Коалицията ДПС- ГЕРБ не събра гласове за вдигането на Такса битови отпадъци Павлин Иванов На днешното си заседание Общински съвет Ловеч отхвърли неаргументираните предложения на кмета Маринова и нейния екип за увеличаване Такса битови отпадъци за 2020 г. за гражданите и бизнеса. Кметът на Община Ловеч демонстративно не взе участиеПрочети повече:

Гласовете на коалицията ГЕРБ-ДПС не стигнаха Павлин Иванов На днешното си заседание Общински съвет Ловеч отказа да подкрепи неаргументираните предложения на кмета Маринова и нейния екип за увеличаване разходите за чистота през 2020 г. Кметът на Община Ловеч демонстративно не взе участие нито в проведените обществени обсъждания по нейното предложение,Прочети повече:

Павлин Иванов За огромно съжаление, разбирането на Ръководството на Община Ловеч и през този мандат по отношение на резултатите от обществените обсъждания не се е променило. Абсолютно никакъв смисъл няма гражданите да участват в публичните обсъждания, които са задължителни по Закон за определени административни актове. Доказателство за това твърдение еПрочети повече:

ПОКАНА На основание чл. 25, т.1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, свиквам ТРЕТОТО ЗАСЕДАНИЕ  на  Общински  съвет  –  Ловеч,   на 19 ДЕКЕМВРИ /ЧЕТВЪРТЪК/ 2019 година от 10,00 ч. в заседателната зала на Община Ловеч при следния п р о е к т о –д н е вПрочети повече:

Община Ловеч, пресцентър Обществено обсъждане на  проекта на наредба за изменение и допълнение на Наредба за местните данъци се проведе вечерта на 16 декември в Община Ловеч. Срещата водеше заместник-кметът Цветан Георгиев, участваха и други представители на администрацията, общински съветници от различни партии, граждани. Предлага се 10 % увеличение наПрочети повече:

Павлин Иванов Общинска фирма „ЕКО“ ЕАД е реализирала печалба от 146 хиляди лева за първите 9 месеца на 2019 г. Това става ясно от предоставеният за информация доклад на фирмата до Общински съвет Ловеч. Приходите на дружеството до 30.09.2019 г. са в размер на 1, 196 милиона лева. Печалбата еПрочети повече:

Павлин Иванов Във възможно най-неудобното време – петък, 17.30 ч., се проведе обществено обсъждане на План-сметката за разходите по чистота за 2020 г.. От определянето на тези разходи, зависи с колко ще се увеличи Такса битови отпадъци. Желание за увеличение на ТБО, както и на други данъци беше заявено отПрочети повече:

Председателят на Общински съвет – Ловеч, Петър Цолов, на основание чл. 25, т. 1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, свиква третото заседание на ОбС Ловеч на 19 декември, четвъртък, от 10,00 часа в заседателната зала на Община Ловеч. Това бе обявено в края на заседанието на 12Прочети повече: