Третата политическа формация от Общински съвет Ловеч, след БСП и ВМРО, откликнала на отвореното писмо на „Ловеч днес“ по повод задкулисието при избора на Председател на съвета е на Кирил Гумнеров. Той избра да отговори, като изпрати своето становище до „Ловеч днес“. Ето пълният текст: Ура, направиха ме обединител наПрочети повече:

Даниела Балабанова, БТА Административният съд в Ловеч разпореди проверка на протоколите и бюлетините от първия тур на местните избори в 10 избирателни секции в общината, след внесени жалби и оспорване на резултатите от трима кандидати за общински съветници – Цветослава Банева, независим кандидат, Иван Иванов /ПП ГЕРБ/ и Татяна ТодороваПрочети повече:

Който и да беше избран за кмет, щеше да управлява като представител на едва 17 % от хората с право на глас в град Ловеч. Това са фактите и цифрите за града! Павлин Иванов Интересни са данните от балотажа касаещи резултатите на кандидатите за кмет на отминалите вече местни избориПрочети повече:

Павлин Иванов Те си позволяват да използват и други похвати за да оказват „влияние“ върху хората. Това заяви тази сутрин загубилият изборите кандидат за кмет на община Ловеч Радина Банкова пред ловешките медии. На база на удостоверение с неверни данни, издадено от НАП, е образувано изпълнително производство срещу фирма наПрочети повече:

Павлин Иванов Както вече е известно, досегашният кмет Корнелия Маринова спечели балотажа с 347 гласа разлика, пред кандидата на БСП Радина Банкова. Ще отбележа няколко любопитни факта по отношение на изборните резултати. Според ОИК Ловеч, на първи тур право на глас са имали 42 600 жители на община Ловеч. СвоетоПрочети повече:

Павлин Иванов На практика, 19.7 % от имащите право на глас са определили кмета на община Ловеч. По информация на БТА,  окончателните резултати от преброяване на 100% от протоколите на секционните комисии от ОИК Ловеч, Корнелия Маринова от ГЕРБ ще бъде кмет на община Ловеч още 4 години. Маринова 8395Прочети повече:

Павлин Иванов Според преброяването на гласовете от секционните протоколи извършено от централата на ГЕРБ в Ловеч, Корнелия Маринова печели втори кметски мандат. По непотвърдена информация, разликата между Маринова и Банкова е около 300 гласа. Към момента няма потвърждение или отхвърляне на тази информация от щаба на БСП. По неофициални данни,Прочети повече:

Кандидатът на ПП ГЕРБ Корнелия Маринова води в община Ловеч от 34,38 процента обработени протоколи на СИК, съобщи председателят на Общинската избирателно комисия Валентина Недялкова. За Маринова са гласували 49,43 на сто от избирателите, а за опонентката й Радина Банкова, издигната от Инициативен комитет и подкрепена от БСП, своя вотПрочети повече:

Павлин Иванов Първи неофициални, но достоверни резултати – новият кмет на с. Баховица се казва Иваничка Милиева Иванова. Кандидатът на ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ СЪЮЗ НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ се срещна на балотажа със Сашко Колев от ПП ГЕРБ. На първият тур, миналата седмица, Иванова спечели доверието на 37.09% от гласувалите, а КолевПрочети повече:

Павлин Иванов Избирателна активност в община Ловеч към 17.30 ч. е 34 % или 14 700 души са гласували до момента. Припомням, че миналата седмица, по същото време тя е била 41%, т.е. 17 348 човека са упражнили правото си на глас. През 2015 г., измерването е било към 16.00Прочети повече: