В Ловешка област ГЕРБ води с 10 процента пред „БСП за България“, сочат резултатите при обработката на 100 процента протоколи на СИК, съобщи за БТА председателят на Районната избирателна комисия Валентина Недялкова. За ГЕРБ са гласували 34,61 процента от избирателите, за „БСП за България“ – 24,29 на сто. На третоПрочети повече:

Избирателната активност в Ловешка област към 17.30 часа достигна 30,52 процента, или своя вот са дали 37 222 избиратели от 121 947 имащи право на глас. Това съобщи за БТА председателят на Районната избирателна комисия /РИК/ Валентина Недялкова. В община Ловеч са гласували – 25,96 процента, където е най-малък процентътПрочети повече:

Избирателната активност в Ловешка област към 13.00 часа е 19,82 процента, или своя вот са упражнили 24 173 избиратели, съобщи за БТА председателят на Районната избирателна комисия Валентина Недялкова. Най-ниска е в община Априлци – 14,03 на сто, а най-висока в община Угърчин – 30,45 на сто. В областния центърПрочети повече:

Избирателната активност в Ловешка област към 10.00 часа е 8,35 процента, съобщи за БТА председателят на Районната избирателна комисия Валентина Недялкова. До момента до урните са отишли 10 180 избиратели от общо 121 947 имащи право на глас. Най-висока е избирателната активност в община Угърчин – 16,51 процента, както иПрочети повече:

Охраната на изборните помещения в област Ловеч през изминалата нощ протече нормално, съобщават от ОДМВР Ловеч. Изборният ден започна в 07.00 часа, когато са отворени всички 258 СИК. Няма регистрирани нарушения на обществения ред преди началото на вота. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провежданеПрочети повече:

Областна дирекция на МВР – Ловеч и РД “Пожарна безопасност и защита на населението” – Ловеч са създали необходимата организация за обезпечаване на сигурността, обществения ред и спокойствието на гражданите на територията на областта преди, по време и след приключване на изборите за Европейски парламент. Със заповед на директорът наПрочети повече:

Областният управител Ваня Събчева и заместникът й Бойко Пъдарски посрещнаха бюлетините за провеждането на Евроизбори 2019 в област Ловеч. 135 000 са те, доставени в палети. Бюлетините са отпечатани в печатница на БНБ и през целия път от София до Ловеч бяха ескортирани и охранявани от МВР. Техническият екип наПрочети повече:

Районна избирателна комисия Ловеч, уведомява, че предприетите мерки, позволяващи на избирателите с увредено зрение или със затруднения в предвижването да гласуват в изборния ден в изборите за членове на Европейския парламент на 26 май 2019 г. на територията на район № 11 – Ловеч по общини са както следва:  ОбщинаПрочети повече:

Община Ловеч съобщава, че във връзка с произвеждане на избори за членове на Европейския парламент от Република България, насрочени за 26.05.2019 г. , Районна избирателна комисия – Ловеч, ще проведе обучение на членовете на секционните избирателни комисии (СИК) в Община Ловеч на 20 май 2019 г. в Ловчанско читалище „НаукаПрочети повече:

Павлин Иванов Днес отбелязваме Деня на Европа. Датата е символ на стремежа към единство, мир и просперитет в Европа. На тази дата е хубаво да си помислим къде сме ние. Как се вписваме в Европа и как тя намира пътя към нас. Какво искаме от нея и какво можем даПрочети повече: