Срещите с гражданите и младежите трябва да зададат тона за реформата на ЕС, според резолюция приета в сряда. След дебата с Дубравка Шуица, заместник-председател на Комисията, отговарящ за Демокрация и демография, и Николина Бръняц от Хърватското председателство на Съвета на ЕС, Парламентът прие резолюция, в която представя своята визия заПрочети повече:

Работещите жени в ЕС получават средно 16% по-малко на час от мъжете. Научете как се изчислява тази разлика в заплащането и какви са причините за нея. Разликата в заплащането е фактор за бедността сред жените в напреднала възраст Принципът „еднакво заплащане за еднаква работа“ е основополагащ за Европа и еПрочети повече:

Европейският съюз работи по ред законодателни предложения за подобряване на условията на живот в Европа. Ето кои са темите, по които ще работи Европейският парламент през следващите месеци   Извънредна ситуация в областта на климата Проблемът с климата е сред основните приоритети на ЕС. Европейската комисия предложи Зелен пакт заПрочети повече:

Община Ловеч изгради безплатен достъп до интернет в три нови зони в града със спечелен ваучер от инициативата на Европейската комисия WiFi4EU. Новина съобщи на пресконференция на 30 декември кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова. С безплатен високоскоростен безжичен достъп до интернет вече са Ловешка средновековна крепост; Парк „Стратеш“ иПрочети повече:

На 20.12.2019 г. се проведе информационен ден във връзка с изпълнението на проект BG16RFOP002-3.002-0101-C01/28.12.2017 г. „Повишаване на енергийната ефективност в „Осъм“ АД. Изпълнителният директор инж. Милен Свиленов направи презентация пред гости и колеги. Проектът е значителен като инвестиции, трудоемък и широкообхватен. Монтирана и въведена в експлоатация нова индукционна пещ, окомплектованаПрочети повече:

На 20.12.2019 г. в конферентната зала на „Осъм“ АД, с адрес град Ловеч, Северна индустриална зона, ще се проведе информационен ден за представяне изпълнението по проект BG16RFOP002-3.002-0101-C01 „Повишаване енергийната ефективност в „Осъм“ АД“, съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие, като: Общата стойност на проекта е 4Прочети повече:

Във вторник следобед евродепутатите ще отправят питане към Европейската комисия относно планове за разследване и прекратяване на схемите за злоупотреби с европейски фондове. Случаите с Унгария, Чехия и Словакия се очаква да бъдат споменати в дебата с Йоханес Хан – комисарят, отговарящ за бюджета и администрацията. Дебатът беше предизвикан отПрочети повече:

Проблеми с изпълнителя замразиха строителните дейности до пролетта Пламен Христов – кор. на БНР в Ловеч Преди три години община Ловеч е сключила договор с управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ за ремонт и обновяване на осем образователни обекта в града на стойност почти 5 343 000 лева безПрочети повече:

От днес потребителите и предприятията в държавите членки извън еврозоната ще се радват на по-евтини презгранични плащания в евро. С новите правила се гарантира, че презграничните плащания в евро в България, Дания, Исландия, Лихтенщайн, Норвегия, Полша, Румъния, Унгария, Хърватия, Чехия и Швеция ще бъдат на същата цена като вътрешните плащания.Прочети повече:

След новото питане към Министъра на Регионалното развитие на народния представител Милко Недялков относно злополучния проект за изграждане на Спортна зала в ОУ „Димитър Димов“, днес от пресцентъра на Община Ловеч изпратиха съобщение за извършена проверка от страна на Кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова и заместник-кметът Даниел Колев. ДнесПрочети повече: