Павлин Иванов Няма по-достойно име, от това на Стефан Данаилов – изключителна личност, която изгради незабравими образи в киното и театъра, се казва в мотивите на съветниците. Те допълват, че артистът е уважаван от всички българи и в Ловеч е родена неговата майка – Евдокия Данаилова и тук той изкарваПрочети повече:

Обичаят „Камилата” в село Йоглав, община Ловеч, за поредна година събра десетки жители и гости на центъра на селото на 19 януари 2020 г. На събитието присъства и секретарят на Община Ловеч Даниела Цанова. От незапомнени времена с пристигането на „Камилата” йоглавчани отбелязват Ивановден /по стар стил на 20 януари/.Прочети повече:

Каним ви на прекрасен концерт „Поп, рок, симфони“ с водещ Камен Воденичаров и Плевенска филхармония. Диригент и изпълнител е младият, но изключително талантлив пианист, композитор, аранжор, солист и певец – Георги Милтиядов! Един изключително свеж концерт с популярни мелодии и песни, станали световни хитове! Музика, светлини, усмивки и заразяваща красотаПрочети повече:

Новият български филм „Живи комини“ бе приет от публиката в Ловеч с възторг на премиерата вечерта на 15 януари в кино „Космос“. Прожекцията в препълнения салон премина със свежи зрителски реакции и много аплодисменти. Гости бяха част от създателите, водени от режисьора Радослав Спасов. Като оператор той е заснел филмиПрочети повече:

Възпоменателна изложба в памет на художника Теофан Сокеров (1943 -2020) бе подредена на 14 януари в Художествената галерия в Ловеч. Сред първите посетители, разгледали картините, бе кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова. В специалната книга за впечатления тя написа: „Поклон пред безмерния талант на проф. Сокеров! За нас той щеПрочети повече:

Туристическият обект Стара градска баня „Дели Хамам“ в Ловеч  ще работи с променен график от днес до 31 март 2020 г. Почивни дни ще бъдат понеделник и вторник. През дните сряда и четвъртък работното време е от 08.00 ч до 17.00 ч с почивка от 12.00 до 13 ч. АПрочети повече:

Община Ловеч организира премиера на новия български игрален филм „Живи комини“ на 15.01.2020, сряда, от 17.30 часа в кино „Космос“ в Ловеч. Ще присъства част от творческия екип с режисьор Радослав Спасов. Заедно с него ще е и младата изпълнителка на главна роля Мария Коцева – Мума (на снимката) ,Прочети повече:

Кино „Космос“  в Ловеч започна своята дейност през новата 2020 година с напълно обновен вътрешен дизайн. Старите столове в голямата зала на Дом „Преслав“ вече са подменени със съвременни. Местата са редуцирани до 280, но пък разстоянието между редовете е увеличено и дава комфорт както на седящите, така и наПрочети повече:

В културния календар РЕГИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ-ЛОВЕЧ за 2020 г. са включени букет от разнообразни събития, най-вече свързани с отбелязване на 125-годишнината на институцията. Това съобщи по време на на пресконференция на кмета на Община Ловеч Елена Георгиева, главен уредник в музея. Работи се по новата изложба „Музеят ви кани на…”,Прочети повече:

Над 400 коледни картички  участваха в традиционния конкурс на Центъра за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс – Ловеч, от творбите беше организирана изложба с награди за най-добрите художници. Откриването стана на 19 декември в Градска художествена галерия в присъствието на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова, заместник-кметаПрочети повече: