Общата художествена изложба на ловешките художници ,,Есенен салон” беше открита на 14 ноември вечерта в Художествената галерия Ловеч. Тази година участват 36 творци със 75 произведения в жанровете живопис, рисунка , скулптура и приложни изкуства. Приветствие към участниците в тази най-голяма изява на местните творци поднесе заместник-кметът на Община ЛовечПрочети повече:

Премиера на новата книга „Документи за Ловеч и Ловешко, съхранявани във фондовете на Държавен архив – Русе“ ще се състои в Ловеч на 12 ноември (вторник). Представянето е от 16:00ч. в Коктейл бар – Ловеч. Изданието е дело на Регионален исторически музей – Ловеч, съвместно с Държавен архив – Русе.Прочети повече:

На 11 ноември (понеделник) 2019 г. от 16.00 ч. в Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев” официално ще бъде открита пътуваща изложба „Обич за България“ на деца от българските неделни училища в чужбина. Провеждането на инициативата е израз на дългосрочните съвместни усилия за създаване, подкрепа и популяризиране на дейността на българскитеПрочети повече:

Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ ВИ КАНИ на среща-разговор с младият пътешественик Спасимир Пилев на 15 ноември(петък) от 17.30 ч. Заедно ще стигнем до вътрешността и крайбрежието на Папуа. Ще изминем разстоянието от 15 000 км. със снимки, видео и музика. Спасимир Пилев обича да се занимава най-много с двеПрочети повече:

Надежда Любенова Попска от 7-в клас е класирана на второ място в раздел ,,Проза’’ на Международния конкурс  „Аз обичам Черно море”. Конкурсът е организиран от Министерството на образованието и науката, Община Несебър, Национален дворец на децата, Общински детски комплекс – Несебър. Той е част от Националния календар за изяви поПрочети повече:

Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ u Клуб на дейците на културата Ви  канят   на литературна среща със Захари Карабашлиев на 7 ноември (четвъртък) 2019 от 17.30 ч. в отдел Читалня Захари Карабашлиев пише проза и драматургия. Автор е на романите „18% сиво“, „Хавра“, на “Жажда”(повест), на сборниците “Кратка история наПрочети повече:

На 6 ноември (сряда) от 17.30 ч. в Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ ще бъде представена книгата на Виолета Стайкова „Дъното на Рая“. За автора: : Родом от град Пловдив, млад писател, интересен събеседник и четящ човек. Вярва в доброто, в добрите постъпки, в човечността. Ужасно критична първо към себеПрочети повече:

Учителката по български език и литература Грета Лакова от Природо-математическата гимназия в Ловеч е тазгодишният носител на националната награда „Даскал Ботьо Петков”. Тя ще бъде връчена на 1 ноември – Деня на народните будители от Боян Ботйов, председател на Фондация „Христо Ботйов“ и учредител на наградата. Това съобщи Екатерина ПоповаПрочети повече:

В Художествената галерия в Ловеч и през ноември 2019 г. може да се види Представителната изложба от фонда на галерията по повод 55 години от създаването й. До 5 ноември 2019 г. може да се посети и изложбата „120 години от рождението на Дечко Узунов“, както и експозицията „Ръкотворение сПрочети повече:

Община Ловеч организира честването на Деня на народните будители, съобщи на 24 октомври на пресконференция Венцислав Христов, ЗА кмет на Община Ловеч. Празничното тържество ще се състои на 31 октомври от 18,00 часа в салона на Ловчанско читалище „Наука 1870 г.“ С песни, стихотворения и танци ще се включат ученициПрочети повече: