Подкрепям и високо ценя инициативата на министър Николина Ангелкова да дава възможности на местната власт за контакти, каквито имахме във Варшава. Активно за това работи и посолството, и Българският културен институт във Варшава. Това сподели на 20 февруари кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, която беше част от българска държавнаПрочети повече:

Постоянният състав на Експертния съвет, управляващ Общински фонд „Култура“, обяви прием на проектни предложения за 2020 година. Съветът определи и приоритетите за финансово подпомагане за текущата година: Опазване и популяризиране на културното наследство, в това число – електронизация на културно-историческите обекти в града; Професионално изкуство; Знание чрез изкуство Крайният срокПрочети повече:

Два обекта, свързани с героичното дело и живота на Апостола, в Ловеч ще са с вход свободен на 19 февруари 2020 г. Те отварят врати като част от инициативата на Министерството на туризма „Денят за вас“. Музеят „Васил Левски“ в Ловеч и Къкринското ханче ще посрещат туристи без такси вПрочети повече:

Иво Райнов Клетвените думи бяха монтирани преди два дни. Една идея на Галя Иванова, подкрепена безрезервно от ръководството на гимназията. В късния следобед успях да открадна няколко снимки и естествено веднага ги показах на многобройните езиковски приятели. На другия ден заваляха сърца. Снимката беше споделена стотици, може би хиляди пътиПрочети повече:

Представяне на сборник с материали, които участваха в Националната научна конференция „Ловеч в българското културно пространство“, ще се състои  в Регионална библиотека „Проф. Беньо Цонев“ в Ловеч. Събитието, организирано съвместно с Регионален исторически музей – Ловеч, ще е на 12 март 2020, четвъртък,  от 17.00 часа. Сборникът съдържа  18 научниПрочети повече:

В Средно училище „Св.Климент Охридски” в Ловеч обявиха „Година на Вазов” във връзка със 170 години от рождението на Патриарха на българската литература. С различни събития, срещи, конкурси, екскурзии учениците ще имат възможност да научат повече за писателя и творчеството му, не само да затвърдят онова, което учебните  програми изискват,Прочети повече:

Апостолът на свободата оживява в два спектакъла в Ловеч – танцовият „През погледа на Левски“ и документалният „Той, Левски“ . С тези новини от културната програма на града започна пресконференцията на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова на 14 февруари. Новините бяха поднесени от самите участници. Хореографът и режисьор КрисПрочети повече:

Регионалният исторически музей в Ловеч (РИМ) ще гостува от 17 до 23 февруари 2020 г. на Народното събрание със своята изложба „Васил Левски – Апостола на българската свобода”. Това съобщи директорът на РИМ Капка Кузманова, която запозна кмета на Ловеч Корнелия Маринова с някои предстоящи събития. Официалното представяне на изложбатаПрочети повече:

На пресконференция на кмета на община Ловеч Корнелия Маринова, на която тя оповести програмата по повод на 147 години от гибелта на Васил Левски, „Ловеч днес“ за пореден път попита какво прави реално администрацията за къщата на Христо Цонев –Латинеца, притежаваща статут на недвижима културна ценност от вид исторически иПрочети повече:

Регионалният исторически музей в Ловеч отчита подчертан интерес от страна на посетители и гости. Това съобщи на пресконференция на културните институции в Община Ловеч Елена Георгиева, главен уредник в РИМ – Ловеч. За 2019 г. музеят с неговите поделения отчита 73 259 посетители, което е с около 4500 повече вПрочети повече: