Европейската комисия работи денонощно на всички фронтове в подкрепа на държавите членки на ЕС и на международните усилия за предотвратяване разпространението на коронавируса (COVID-19). За да повиши глобалната готовност, предотвратяването и ограничаването на вируса, Комисията обявява днес нов пакет от финансова помощ на стойност 232 милиона евро.

По данни на РЗИ Ловеч, през последната седмица  заболяемостта от ОРЗ за гр. Ловеч  е 135, 68 на 10 хиляди, при 289, 86 за предходната седмица. Регистрира се значително снижаване  нивото на заболяемост, при средно за страната 113,13 на 10 хиляди. За периода 10. 02. 2020 – 16. 02. 2020Прочети повече:

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) прекрати дейността на предприятие за разфасоване на птиче месо в Луковит. За унищожаване са насочени 82 тона и 461 кг птичи продукти, които в момента на проверката са били с изтичащ срок на годност. Не е допуснато разпространението на продукция от предприятието заПрочети повече:

През последната седмица заболяемостта от ОРЗ за гр. Ловеч се задържа на високо ниво с регистрираната заболяемост е 289,86 на 10 хиляди, при 280,60 за предходната седмица. Нивото на разпространение на инфекцията е под епидемичното. Считано от 10.02.2020 година е отменена обявената епидемична обстановка на територията на общините Луковит, АприлциПрочети повече:

Считано от 10.02.2020 година се отменя обявената епидемична обстановка на територията на общините Луковит, Априлци и Летница. Рязко е спаднала заболяемостта от ОРЗ и грип в тези общини по данни на общопрактикуващите лекари. От изследваните за вирусологична диагностика 8 броя проби от област Ловеч се доказа само 1 проба положителнаПрочети повече:

От Комисия за енергийно и водно регулиране отговориха бързо и изчерпателно на сигнала, който беше подаден преди 2 часа от „Ловеч днес“ относно кризисната ситуация с електроснабдяването на населените места от община Ловеч и продължаваща вече 3-ти ден криза. Искрено се надявам, действията на всички ни да бъдат в ползаПрочети повече:

Уважаеми читатели на „Ловеч днес“, в 10.42 днес подадох сигнал до Комисия за енергийно и водно регулиране във връзка с критичното положение на огромна част от населението на община Ловеч, което е оставено без електрозахранване. С цялото ми уважение, към служителите на аварийните екипи за техния труд в тежки условия,Прочети повече:

През последната седмица заболяемостта от ОРЗ и Грип за гр. Ловеч е висока и е нарастнала в сравнение с предходната седмица. Регистрираната заболяемост е 280,60 на 10 хиляди население, при 240,52 на 10 хил.за предходната седмица. Нивото на разпространение на инфекцията е високо, но е под епидемичното. В община АприлциПрочети повече:

Областната комисия за безопасност на движението по пътищата проведе в Ловеч поредното си заседание. То бе председателствано от зам.-областния управител Бойко Пъдарски и в него участва представител на Държавната агенция по безопасност на движението – Росен Рапчев, експерт. В началото на годината в цялата страна се включваме в заседанията наПрочети повече:

На поредно заседание Оперативното бюро към Областната комисия за борба с Грип и ОРЗ Ловеч обсъди заболеваемостта от Остри респираторни заболявания и Грип на територията на област Ловеч. За дните от настоящата седмица заболеваемостта в община Луковит е най-висока, където продължава обявената епидемична обстановка. Резултатите от вирусологичната диагностика на пробиПрочети повече: