Към момента нарушено водоснабдяване има в 17 области на страната, 40 общини, 12 града, 160 села. Общият брой на засегнатото население понастоящем от водния режим е 315 хиляди души. Това съобщи заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков в Народното събрание.

В рамките на Националната програма за борба с хроничните незаразни болести под мотото“Спри сега за по-добро здраве утре“, РЗИ Ловеч за поредна година осъществява дейности във връзка с Международния ден без тютюнопушене, който по традиция е третия четвъртък на месец ноември. Тревожни са данните от „Здравния профил за България“ 2017Прочети повече:

От РЗИ Ловеч обявиха, че за периода от 04.11. до 08.11.2019 г. са изследвани проби на води от води-питейни от централни водоизточници и от обществени местни водоизточници в различни населени места в област Ловеч. Според информацията на здравните власти, са взвети 13 проби води-питейни от централни водоизточници от: гр. Ловеч,Прочети повече:

За периода 21.10.2019г. – 25.10.2019г. здравните инспектори при РЗИ – гр. Ловеч извършиха  проверки на 35 обекта с обществено предназначение: 2 места за настаняване, 1 концертна  зала, 17 фризьорски салона, 1 обект за съхранение и търговия с  козметични продукти, 1 транспортно средство за превоз на тленни останки,  1 детска градина,Прочети повече:

На 24 и 25 октомври 2019 г. учениците от три училища в Ловеч: ПГМЕТ-Ловеч, ОУ “Проф.Димитър Димов и СУ „Св. Климент Охридски“, се включиха в инициативата „Ябълка или чипс“ на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните-/МКБППМН/. С това събитие се отбеляза Международния ден за борбаПрочети повече:

На традиционно бляскава церемония на 18 октомври вечерта в Ловеч бе обявена ежегодната персонална награда за признание за професионален принос на лекар или зъболекар, практикуващ в общината. Носител на барелеф „Св. Иван Рилски“ за 2019 г. е д-р Петя Станчева, началник на отделение по неонатология. Наградата и цветя на избранияПрочети повече:

Община Ловеч и Българската  асоциация „Спорт за всички” с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта организират на отбелязването на Световен ден на ходенето. В град Ловеч в организацията участват и Регионална здравна инспекция – Ловеч и Общински детски комплекс. Събитието ще се проведе на  17 октомври 2019 г.Прочети повече:

По повод професионалния празник на лекарите в Деня на Свети Иван Рилски – 19 октомври,  Община Ловеч организира тържество на 18 октомври, петък. Церемонията е от 18.00 часа в камерната зала на Ловчанско читалище „Наука 1876 г.“ На нея ще бъде обявена ежегодната персонална награда за признание за професионален приносПрочети повече:

През периода 07.10.2019 г. – 11.10.2019 г. инспекторите от РЗИ – гр. Ловеч са проверили 6 козметични продукта в 2 обекта за съхранение и търговия с козметични продукти. Продуктите са проверявани за етикетиране в съответствие с изискванията на нормативните  документи, съдържание на забранени съставки и срок на годност. Продуктите отговарятПрочети повече:

Оборудваните линейки са за центровете за спешна медицинска помощ в Кърджали, Търговище, Хасково, София, Варна, Благоевград, Ловеч, Добрич, Видин, Монтана, Габрово, Враца, Пазарджик, Кърджали, Велико Търново и Плевен. По проекта досега са осигурени 82 нови линейки, като до края на тази година се очакват още 70, допълни министър Ананиев. ОбщиятПрочети повече: