На 14 януари 2020 г. по инициатива на Кмета на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева се състоя среща-обсъждане на проблемите с водоснабдяването на община Тетевен. На срещата присъстваха Ваня Събчева – Областен управител и Председател на Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана от „ВиК“ АД – гр. Ловеч,Прочети повече:

Област Ловеч е единствената област в Северна България, в която не са открити огнища на АЧС при домашни прасета. Това стана ясно на проведеното поредно заседание на Областната епизоотична комисия, водено от нейния председател зам.-областният управител Илиян Тодоров. Нови 7 случая на констатиран положителен резултат за болестта има за последнияПрочети повече:

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) издаде 3 заповеди за спиране експлоатацията на обекти на територията на три области в страната. ОДБХ Ловеч спира временно дейността на мобилна каравана поради неизправност на хладилните съоръжения и последващо съхранение на месни продукти при температури, различни от указаните от производителя. От ОДБХПрочети повече:

От РЗИ Ловеч информират, че през последната  седмица  заболяемостта от ОРЗ за гр. Ловеч е 18,50   на 10 хиляди, при 6,17 за предходната седмица.  Средната заболяемост за страната е 52,08 на 10 хиляди. За периода  30.12.2019 – 05.01.2020 година включително на територията на област Ловеч са регистрирани следните заразни заболяванияПрочети повече:

Даниела Балабанова, БТА Възстановена е работата на ТЕЛК – Ловеч от днес, съобщи за БТА д-р Цветомила Дудевска, директор на Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Троян. Троянското лечебно заведение вече ще администрира комисията. От утре /3 януари/ ще започне работата с пациенти по график. Председател наПрочети повече:

От РЗИ Ловеч информират, че за периода  16.12.2019 – 29.12.2019 година включително на територията на област Ловеч са регистрирани следните заразни заболявания и са предприети противоепидемични мерки както следва. По отношение на капковите инфекции, на територията на областта са регистрирани 13 случая на варицела и 3 случая на скарлатина. СлучаитеПрочети повече:

Даниела Балабанова, БТА Ръководството на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ в Ловеч е освободило състава на ТЕЛК – Ловеч, които в понеделник са подали молби за напускане, и комисията спря работа, съобщи директорът на лечебното заведение д-р Румяна Нановска. Въпреки че заседателната зала на комисията вече е запечатана, тази сутринПрочети повече:

Нови два случая на Африканска чума по свинете /АЧС/ бяха регистрирани в последните седмици в област Ловеч. В землището на с. Васильово диво прасе е хванато в капан и се оказва след изследване с положителна проба на заболяването. Вторият случай е от с. Торос, където ловци отстрелват диво прасе сПрочети повече:

Даниела Балабанова, БТА ТЕЛК – Ловеч е застрашен от закриване, тъй като тази сутрин всичките шестима служители са подали молби за напускане, потвърди за БТА д-р Румяна Нановска, директор на областната многопрофилна болница „Проф. д-р Параскев Стоянов“. Мотивите на персонала е завръщането на работа на председателя на Комисията д-р ДонкаПрочети повече:

Павлин Иванов Със застудяването и засилената употреба на печки на дърва и въглища, качеството на въздуха в Ловеч е влошено. За това говорят данните на Националната система за контрол качеството на атмосферния въздух. Във вторник (10 декември), фините прахов във въздуха на Ловеч са били 1.05 пъти над праговите стойностиПрочети повече: