elenkonachev703141На пресконференция и с участието на областния управител д-р Мадлена Бояджиева Еленко Начев, началник на Регионален инспекторат по образование в Ловеч представи утвърдения вече от Министерството на образованието и науката план-прием за учебната 2015/2016 г. За разлика от други области, предложеният вариант за област Ловеч е утвърден така, както е съгласуван на заседание на Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие.
Пълна информация за план приема по общини може са види ТУК.

„Ясно е, че може би не на 100 % ще бъдат реализирани всички паралелки, но е важно, че е създадена възможност за избор. Пред нас обаче остава един въпрос и сме твърдо решени да предприемем стъпки в тази посока – вече се провеждат срещи с бизнеса и по други въпроси, които касаят работата му, но един от акцентите е именно това – да се състои диалог и да се съдейства откриването на такива паралелки за учебната 2016/2017 г., които отговарят на икономическия профил и потребностите на работодателите в региона”, подчерта д-р Бояджиева след като се запозна в детайли с утвърдения вече план-прием.
Началникът на Регионалния инспекторат обяви провеждането на Националното математическо състезание между езикови гимназии и профилирани паралелки, включено в календара на МОН. То ще се проведе в Езиковата гимназия в Ловеч на 14 март. В него ще участват над 220 ученици от 25 области.
На 26 март от 14 ч. в НЧ „Наука” в Ловеч пък ще се проведе „Фолклорна палитра”. Изявата е по повод приключването на проект „Успех” – “Да направим училището
привлекателно за младите хора”. Този проект работи в 12 направления, а от област Ловеч 35 училища работиха по него, като 3620 ученици бяха обхванати в 350 различни форми по всички направления. Ние ще представим само едно от тях – фолклора, но под патронажа на Областен управител ще бъдете свидетели наистина на една приказна фолклорна палитра, обясни Еленко Начев.