bchk2412133Традицията повелява на Бъдни вечер цялото семейство да се събира на трапезата заедно. А ние доброволците от Български Червен кръст се чувстваме като едно семейство в партньорство със Сдружение „Взаимопомощ”. Днес ние приготвихме и подредихме маса, отрупана с разнообразни ястия: традиционни питки, пълнени сухи и пресни чушки с ориз и боб, сърми със зелев лист, тиквена баница, тутманик, меденки , лучник и още много други лакомства.

 Всички са заели местата си. Цвети Георгиева – Директора на ОС на БЧК ни приветства с топли, затрогващи слова и открива тържеството. От името на Председателя на БЧК маг.фарм. Христо Григоров, г-жа Георгиева връчи почетни грамоти на най-изявилите се в годините възрастни доброволци, а именно Атанаска Згалевска, Пенка Чуковска, Иванка Алексова, Йорданка Овчарова и Йонка Недялкова.

bchk2412131Атанаска Згалевска – координатор на Проекта „Повишаване информираността на обществото по проблемите на възрастните хора и лобиране за техните права”, вложи много усилия за организиране на изложбата.

Вкусните ястия от изложбата бяха направени от над 20 кулинарни магьосници по случай Коледните празници. Вкусните ястия бяха дарени на „Дом за възрастни хора” в село Сливек.

Ние, червенокръстците винаги намиране начин да дадем на нуждаещите се хора малко радост и топлина и в навечерието на Бъдни вечер желаем на всички ловчанлии много здраве и дълголетие!

1 коментар

  1. “ВЪЗРАСТНИ И МЛАДИ ЧЕРВЕНОКРЪСЦИ ”
    КРЪСТ – червенокръсТци.

Comments are closed.