Наградата му връчи специалният гост на Ловеч за 11 май Цецка Цачева

 „Месокомбинат – Ловеч” АД – Ловеч, спечели наградите „Инвеститор на годината” и „Бизнесмен на годината” в категория „Големи предприятия”. Наградата за инвеститор връчи на изпълнителния директор Румен Андреев на церемония снощи в Ловеч председателят на Народното събрание Цецка Цачева. Тя бе специалният гост за празника на града. Цачева пожела подобни успехи на повече ловешки фирми и увери, че държавата прави всичко възможно за създаване на по-добри условия за инвестиране и работа. Андреев от своя страна заяви, че приема наградата като признание за Ловеч, защото на техните продукти, продавани в чужбина, пише „Произведено в Ловеч, България”.

Специални поздравления дружеството получи и от кмета на Ловеч Минчо Казанджиев за отличието „Бизнесмен на годината”. „Дружеството печели тази награда вече за трети път. И за мен е особено удоволствие да връча наградата на една утвърдена вече фирма, създала нови работни места за ловчалии, изградила престижна търговска марка, предпочитана от клиентите в цялата страна и в чужбина” – каза кметът.

„Бизнесмен на годината” в категория „Средни предприятия” стана „Феникс Инверс” ООД, наградата получи управителят Михаил Михайлов, а в категория „Малки предприятия” – „Еко – Ловеч” АД – Ловеч, статуетката и грамотата взе изпълнителният директор Антоанела Дончева.

 „Еко – Ловеч” АД е регистрирано през март миналата година и основната му дейност е въз основа на проведена открита процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на оператор на депото.  Приходите от дейността на дружеството за 2011 г. са в размер на 1 055 395 лв, реализирани са инвестиции за 66 992 лв, средносписъчният брой заети е 16, открити са 28 нови работни места. 

73 852 000 лв са приходите на „Феникс Инверс” ООД за 2011 г., реализираните инвестиции са за 1 549 000 лв, средносписъчният състав на заети – 158, новите работни места – 19, данъчният принос към общината е 39 216 лв.

Общо приходите за 2011 г. на „Месокомбинат – Ловеч” АД са 104 694 000 лв, реализираните инвестиции – 5 739 000 лв, средносписъчният брой работни места – 645, 100 000 лв е данъчният принос към общината. Дружеството е образувано през 1991 г., през 1997 г. е приватизирано и се включва в структурата на „Бони Холдинг”. През 2007 г. производствените помещения са новопостроени и изцяло преоборудвани в съответствие с изискванията за производство на месни продукти.

Наградите се присъждат от община Ловеч за постижения в икономиката на общината и за инвестиции през 2011 г., те бяха връчени снощи на стилен коктейл, даден от кмета Минчо Казанджиев.

 

Сподели с:


Вашият коментар