От Областна дирекция на полицията в Ловеч съобщават за пътни инциденти, станали на територията на областта през почивните дни. Вчера, около 22.10 ч. на кръстовището на  ПП I-3 и път 3082 в с. Златна Панега, 24-годишен от с. Орешене при управление на лек автомобил «Фолксваген» не е спрял на знак «Стоп» и е отнел предимството на движещия се в посока към гр. Русе по път I-3 друг лек автомобил, с водач 39-годишен от гр. Бяла, като двете превозни средства са се ударили.

При инцидента с различни наранявания са двамата водачи, както и 4 пътници от второто превозно средство. Всички участници в пътнотранспортното произшествие са прегледани и освободени за домашно лечение. Водачите са тествани за алкохол с техническо средство, като пробата на 24-годишния мъж от Орешене е отчела 1.83 промила в издишания въздух. По случая е образувано досъдебно производство.

На 22 май около 18.11 ч. на ул.«Г.Бенковски» в Троян, 56-годишен при управление на лек автомобил е блъснал 14-годишен пешеходец. Пострадалото дете е откарано във ФСМП-Троян със счупена ръка. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

През почивните дни на територията на област Ловеч са регистрирани още 4 пътнотранспортни произшествия, при които са нанесени материални щети по автомобилите и са пострадали 4 човека.

От полицията съобщават и за други произшествия. В РУ Луковит е получен сигнал , че в нощта на 21 срещу 22 май в с. Бежаново, от двор на частен дом е отнет лек автомобил «Опел».  Полицейските служители са предприели незабавни оперативно-издирвателни дейности , в резултат на които превозното средство е открито изоставено след пътен инцидент в центъра на селото. Установен като съпричастен към кражбата на автомобила е и 20-годишен жител на с.Бежаново. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство и се разследва кражбата на лични документи, 4 банкови карти, банктноти и монети на стойност около 1000 паунда, ключове и др., отнети на 22 май от сейф, в частен дом в с.Деветаки. Работата по случая продължава.

 На 22 май около 14.15ч. в РУ Троян е получен сигнал, че 58-годишен мъж от града е пострадал по време на дърводобив, в землището на с.Шипково. По данни на очевидци мъжът е бил ударен по главата от клон. По случая е образувано досъдебно производствои се изясняват причините за инцидента, а пострадалият е откаран за лечение в болница в Плевен.

 В РУ Угърчин е образувано досъдебно производство и се разследва кражбата на 150 литра дизелово гориво, отнети в нощта на 19 срещу 20 май от товарен автомобил, паркиран на улица в с.Микре. Работата по случая продължават служителите на РУ Угърчин.

На 20 май около 02.10ч. в РУ Ловеч е получен сигнал за пожар на два леки автомобила, паркирани пред частен дом в с.Умаревци. Огънят е унищожил един от автомобилите, а другото превозно средство е с нанесени материални щети. В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство и се изясняват причините за пожара.