Хандбалистите на Осъм завоюваха сребърните медали от шампионата на “А” група за сезон 2020-2021 г. За последно на ниво мъже това се беше случвало през 2001 г.
В последният си мач от първенството, нашите победиха убедително “Асти” Хасково с резултат 44-24 (21-9) и събраха актив от 28 точки.
В неделния ден шампиона “Шумен” победи “Пирин” Гоце Делчев, като по този начин гоцеделчевци останаха на 4 място с актив от 26 т. Отбора на “Локомотив” Г.О. също събра 28 т. колкото и Осъм, но поради факта, че в директните двубои между Осъм и Локомотив нашите спечелиха, като домакини и гости, ловешките хандбалисти заеха второто място и завоюваха вицешампионската титла.
През целият сезон осъмци положиха много труд, играеха всяка среща за победа и в крайна сметка, сребърните медали заслужено идват в Ловеч.
На ниво мъже това не се беше случвало от 2001 г. Жалко, че публиката не успя да влезе в залата и да подкрепя отбора, но се надяваме през новият сезон това да се случи. През шампионата нашите постигнаха 13 победи, 2 равенства и 3 загуби.
Другата добра новина беше, че състезателят на “Осъм” Преслав Станчев спечели голмайсторския приз за втора поредна година. Прелав отбеляза 174 гола в 18 мача и заслужено взе статуетката за голмайстор на българския шампионат.
С този успех отбора на Осъм придобива право на участие в европейските клубни турнири през есента.
Ловешките хандбалисти доказаха, че традицията на хандбала в Ловеч продължава и то по достоен начин!
Състав на отбора:
Константин Илиев, Мирослав Данаилов, Юлиян Симеонов, Преслав Станчев, Мартин Ангелов, Огнян Коларов, Боян Белевски, Мирослав Стоянов, Александър Бояджиев, Александър Илиев, Теодор Симеонов, Георги Нейков, Виктор Симеонов, Ивайло Иванов, Ивайло Игнатов, Генади Иванов ,Цанко Петков, водач Борислав Станчев,
Тренъори: Юлиян Симеонов, Виктор Симеонов

От името на хандбален клуб “Осъм” Ловеч изказваме своите благодарности на Община Ловеч и на останалите хора, които помагаха и подкрепяха нашият отбор през цялото първенство.