Убийствено „демократично“ предложение за ограничаване правата на гражданите внася видната съветничка от БСП Доротея Цанкова

doroteq1303141Павлин Иванов

Видната съветничка от групата на БСП в Общински съвет Ловеч Доротея Цанкова е внесла в деловодството на местния парламент предложение за ограничаване правата на гражданите и участието им в местното самоуправление.

Демократичното и в духа на повелите на партията предложение е за промяна  основният документ, по който работи Общински съвет – „Правилника за организацията и дейността на Общински съвет-Ловеч, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация за мандата 2011-2015 г.“

Предлагам на вашето внимание мотивите и самото предложение на съветник Доротея Цанкова:

„Мотиви:

Практиката в работата на постоянните комисии показа, че в заседанията се правят изказвания от присъстващите граждани без да се иска разрешение за това и без регламент за продължителност на изказването им. Граждани правят устни  предложения и бележки, които в последващи заседания на други постоянни комисии същите граждани съществено променят, включително до защита на противоположни на първоначалните им предложения.  А това излишно натоварва заседанията на комисиите, създава напрежения и условия за неползотворна работа.

Поради ангажираност с други задачи, в заседанията  на комисиите в немалък брой случаи отсъстват вносителя или негов представител, който да може компетентно да отговори на поставените при разискванията въпроси. Това налага прецизиране на разпоредбите на членове 66 и 67 от правилника.

       Затова и на основание чл. чл.21 ал.3 от ЗМСМА и посочените фактически и правни основания, предлагам Общински съвет  – Ловеч да    

Р  Е  Ш  И:

 

         1.Приема изменения на Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Ловеч,неговите комисии  и взаимодействието му с общинската администрация за мандат 2011-2015 г.,приет с Решение № 6/12.12.2011 г.,доп.с Решение № 35/28.02.2012 г.,изм. с Решение № 198/25.09.2012 г.,Решение № 263/21.12.2012 г.,Решение № 393/11.06.2013 г.,Решение № 430/25.07.2013 г. и Решение № 569/30.01.2014 г.,както следва:

§ 1.В чл.66 се добавя нова алинея четвърта:

„Граж­да­ни мо­гат да при­със­т­ват на за­се­да­ния на пос­то­ян­ни­те ко­ми­сии, ко­га­то се дис­ку­ти­рат или ре­ша­ват въп­ро­си, ко­и­то се от­на­сят до тях. При­със­т­ва­щи­те граж­да­ни мо­гат да по­ис­кат да изкажат свое становище по разглежданите от комисията предложения за решения. Искането си те отправят към председателстващия заседанието, а разрешението за изказване се гласува от чле­но­ве­те на ко­ми­си­я­та. При получено по този ред разрешение гражданинът се изказва в рам­ки­те на 3 (три) ми­ну­ти.

§ 2.В чл.67 се добавя нова алинея пета:

„Ако предложение, включено в дневния ред на комисията, не се докладва от вносителя  или  от друг представител на администрацията, комисията може да отложи разглеждането за следващо заседание, ако има поставени в заседанието въпроси, които остават неизяснени.

Доротея Цанкова (п)

Общински съветник“

 

Share with:


84 коментара

Skip to comment form

 1. Няма данни в последните 20 години БСП да е падала толкова ниско с подобни съветници като Цанкова.

 2. ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ!!! Безогледна наглост! България скърби за трагедията в Лясковец, управляващите – на КУПОН, в Боровец!!!

  Трагедията, която вчера се разигра в град Лясковец при якото психично болен мъж се барикадира в дома си и стреля по униформени, успя да отнеме живота на един служител на реда и да изпрати в болница, с тежки травми, още трима. Кървавият екшън бе широко отразен от медиите и едва ли остана човек, в цяла България, които да не е наясно със случилото се. Управляващите, обаче, изглежда са изпаднали в информационно затъмнение, защото вместо да обявят ден на траур, да изпратят съболезнования и почести на семейството на нелепо загиналият полицейски служител, те заминаха за Боровец, на партийно парти!!! Трагедията, която потресе цялата страна, явно не е достатъчна, за да откаже членовете на БСП от двудневният купон, който планират да си спретнат в тузарският хотел „Рила”. Официално, мероприятието се води семинар на червената партия. На него, обаче, няма да бъдат допускани журналисти и каквито и да било представители на медиите, под никакъв предлог! Мерките за сигурност около хотела са засилени максимално, така че и пиле не може да хвръкне без от БСП да разберат за него! Изглежда, родните управници искат максимално да се подсигурят, че никой и нищо няма да им развали почивката, та било то и трагедия, която отне човешки живот! Така те ще могат да си починат, напълно необезпокоявани, цели два дни, като се радват на всички глезотии, които хотела им предоставя без да бъдат снимани в неловки ситуации и после да им се налага да се обясняват пред обществото! Според неофициална информация, целият елит на червената партия ще присъства на сбирката, начело с лидера Сергей Станишев и премиера на страната Пламен Орешарски! Управляващите дори са си резервирали местната чалготека, в Боровец, така че освен, че ще релаксират, ще имат наглостта да се отдадат и на див купон, докато цяла България скърби заради Лясковската трагедия!

  http://prochetime.com/procheti/%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D0%BB%D0%BE%D1%81%D1%82-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%BA%D1%8A%D1%80%D0%B1%D0%B8-%D0%B7/

 3. Хора защо се карате помежду си. Те това искат ние да се ядем и да забравим за кражбите им и тъпите им решения

 4. debelaka, боклук е който прави трудов стаж само от бъркане в задници и мазане с говняно пръстче по стената, който е доволен от щедрия си работодател – любител на лайняна миризма.

   • debelaka on 14.03.2014 at 19:34

   Моля те, не мажи стените, облизвай си пръстчето.

   • krasi on 15.03.2014 at 16:52

   Благодаря на debelaka, че сподели опит. Който си може, го може и затова дава компетентни съвети.

   • debelaka on 15.03.2014 at 18:22

   Дерзай, дерзай, моето говорене не е като твоето близане…

   • krasi on 15.03.2014 at 19:41

   Говоренето е женска дарба.
   Близането е слугинско умение. Не ми се отдава слугинажът. Точка!

   • debelaka on 15.03.2014 at 22:20

   Тогава, вместо да плещиш глупости по форумите с език на куртизанка, мълчаливо си чопли в задника и събирай материал за топчета като един истински мачо.