Тържествено връчване на дипломите се проведе на днес преди обед в зала „Америка за България“ Профилираната езикова гимназия “Екзарх Йосиф Първи“ в Ловеч. Отличник на випуска е Радина Караиванова от Свищов, профил немски език, която е с две шестици на двете матури, обяви в началото директорът на Езиковата гимназия Радослав Хитов.

Гости на зрелостниците от седемте паралелки бяха кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, ловчанският митрополит Гавриил, Николай Нанков – министър на регионалното развитие и благоустройството, зам.-областният управител Илиян Тодоров, Еленко Начев, началник на Регионалното управление по образованието –Ловеч и други.

„Днес пред Вас се открива по нов начин светът. След като имате дипломи от Езиковата гимназия в Ловеч, той е като светъл и широк път. Това е преломен момент във Вашия живот. Продължавайте да мечтаете! Никога големият свят никога не е бил по-готов за Вас, отколкото сега.“

С тези думи кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова поздрави випуска. После тя връчи на 12-те отличници специално поръчана реплика на ключа с герба, който се връчва на почетните граждани на Ловеч. „Нека това е ключът към Вашето бъдеще и успехи и нека той винаги Ви връща в Ловеч“, пожела кметът.

Отличникът на випуска Радина Караиванова получи от министър Николай Нанков раница и електронна книга. Подарък-раници получиха и останалите отличници. Министърът пожела „На добър час!“ на всички зрелостници, да отидат да учат, където искат, но винаги да се връщат при своите семейства и приятели.

Радина Караиванова ще бъде предложена и за национална награда, стана ясно на тържеството.

За постигнати високи резултати в различни сфери грамоти получиха Моника Димитрова, Ванеса Борисова, Теодора Ганчева и други.

Накрая всички наградени и гости си направиха обща снимка за спомен.

Това е юбилейният 65-ти випуск зрелостници от Профилираната езикова гимназия “Екзарх Йосиф I”, припомни директорът Радослав Хитов, като тази година по резултати гимназията се нарежда на 12 място в страната, а общият успех на випуска е 5.54.

1 коментар

  1. Да ви е жива и здрава Руме ,дано все така да ви радва!А на нея желая много здраве и збъдван на всички мечти!

Comments are closed.