Троянци продължават да проявяват съпричастност към изпадналите в затруднено положение жители на община Карлово. Припомняме, че още в първите дни след наводнението, на призивите за помощ се отзоваха институции, фирми и доброволци. Вече няколко пъти към Карловските села бяха транспортирани пратки с дарения, а при разчистването на разрушенията, с личен или осигурен от Община Троян транспорт, се включиха мнозина доброволци.

Вярваме, че доброто поражда добро, ето защо ще продължим да даваме гласност на всички прояви на подкрепа за пострадалите.

След призива на училищното ръководство, цветята за първия учебен ден да бъдат заменени с парични дарения, в НУ „Христо Ботев“, гр. Троян бяха събрани 710 лв., с които са закупени минерална вода, консервирани храни и захарни изделия.

Сериозно дарение постъпи от селата Борима и Старо село, където местните кметове и кметски наместници организираха дарителска кампания сред населението и събраха съответно 1400 и 200 лв., също изразходвани за закупуване на продукти.

Значително дарение от 85 бр. завивки и възглавници направи троянската ИТ-фирма „ТSD Services”, чийто екип и собственици редовно проявяват корпоративна отговорност, включвайки се в социални, образователни или еко инициативи на Община Троян или организират собствени такива.

Към момента няма заявена необходимост от дрехи, но ако все пак решите да дарите подобни артикули, от хигиенна гледна точка призоваваме те да бъдат неупотребявани и с етикет. Въпреки, че епидемиологичната обстановка в страната не е усложнена, нека имаме предвид факта, че хората, към които изпращаме дрехи или спално бельо, не разполагат с възможност да се погрижат за почистването на стари и зацапани вещи.

Община Троян продължава да поддържа готовност да транспортира във всеки един момент закупени дарения или доброволци. Тъй като нуждите на пострадалите се изменят във времето, своевременно ще подаваме информация за тях, за да може всеки да прецени с какво би могъл да бъде полезен.

От името на получателите на даренията изказваме благодарност на всички, които се включиха по някакъв начин в инициативата за подкрепа на Карлово.

Не се отказвайте да помагате!