orientirane6021311Константин Василев

 За първи път състезателите на СКО „Ловеч” участваха в състезания по ски ориентиране с отбор, досега единствено Иван Георгиев беше участвал в такива състезания. Девет състезатели взеха участие в стартовете от държавното първенство за 2013г. и в състезанието за купа „БФО”.Състезанията се проведоха от 30.01.2013г. до 03.02.2013г. в района на язовир Широка поляна в сърцето на Родопа планина на 20км от гр. Доспат.

Първият състезателен ден се проведе състезанието за купа „БФО” . В този старт нашите състезатели имаха задачата да се запознаят с района и с атмосферата в условията на състезание по ски ориентиране и се справиха много добре. Иван Георгиев се нареди на второ място в група М35.

На 31.01. се проведе спринта от държавното първенство Иван Георгиев спечели надпреварата при М35, а класирането на останалите наши състезатели имаше следният вид: М12- Константин Константинов- 8ми; М14- Ивайло Мартинов- 6ти, Цветомир Василковски- 7ми; М16- Йордан Борисов- 6ти, Димитър Христов- 8ми; М21- Константин Василев – 22ри.

В средната дистанция провела се на 01.02.2013г. нямаше наши представители на почетната стълбичка, но записахме отново добри резултати. В група М12- Константин Константинов – 10ти; М14- Цветомир Василковски- 5ти, Ивайло Мартинов- 6ти; М21- Константин Василев- 18ти; М35 Борислав Капсъзов- 5ти.

Дългата дистанция отново донесе медал за СКО „Ловеч” и Иван Георгиев, който по безапелационен начин спечели надпреварата в група М35. Класирането на другите ни състезатели също беше на ниво: М12- Константин Константинов – 10ти; М14- Цветомир Василковски- 7ми, Ивайло Мартинов- 6ти; М35- Константин Василев- 4ти;

Последният състезателен ден се проведе  щафетната  надпревара, в която СКО „Ловеч” стартира с три щафети. Щафетата ни при М16 в състав Йордан Борисов, Димитър Христов и Йоан Филипов се нареди на второ място и спечели сребърен медал. Щафетата в група М14 в състав Ивайло Мартинов, Константин Константинов и Цветомир Василковски се класираха на пето място, а в група М21- Иван Георгиев, Борислав Капсъзов и Константин Василев се наредиха на осмо място.

Може да се отбележи, че като цяло участието на отбора в тези състезания беше ползотворно и успешно, след тази проява състезателите повишиха своята мотивация и с още по- голямо желание ще преследват личното си усъвършенстване и  постигането на високи спортни резултати.

Сподели с:


Вашият коментар