Полицаи от РУ Ловеч са задържали 25-годишен мъж от града след като на 05 септември около 22.00 ч. в с. Дойренци е спрян за проверка лек автомобил, в който лицето е пътувало. В хода на полицейската проверка и последвал личен обиск на ловчалията в чантичка, която е носил през рамо полицаите са открили и иззели наркотичните вещества: метамфетамин с бруто тегло 1,4 грама с опаковката и канабис с бруто тегло 0,9 грама.

Лицето е задържано, а по случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служители на РУ Ловеч.

 В РУ Ловеч е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан 30-годишен мъж от гр. Стамболийски, който на 08 септември при полицейска проверка е установено, че държи в дрехите си  прозрачно найлоново листче съдържащо зелена тревиста маса с бруто тегло 0.4 грама. При тестване с полеви наркотест веществото е реагирало на канабис. Работата по случая продължава.

22-годишен, криминално проявен мъж от Троян е задържан за срок до 24 часа в местното полицейско управление след като на 06 септември при извършен му личен обиск е установено, че държи в дрехите си пакетче с канабис, с бруто тегло 3 грама. По случая е образувано досъдебно производство.

През почивните дни в РУ Троян са образувани две досъдебни производства за управление на МПС след употреба на алкохол. 35-годишен мъж от Троян е установен на 06 септември около 22.30ч. да управлява автомобил с 1,25 промила алкохол в издишания въздух, а ден по-късно в гр. Априлци 39-годишен жител на Габрово е шофирал лек автомобил с 1,98 промила алкохол в издишания въздупх. И двамата мъже са отказали да бъде изпробвани с доказателствен анализатор и  не са дали  кръв за химически анализ във ФСМП-Троян. На водачите са съставени актове по ЗДВП и са задържани.