Максималните цени за таксиметров превоз на пътници за километър пробег на територията на община Ловеч да останат без промяна. Това гласува вчера общинският съвет по предложение на кмета Минчо Казанджиев. Така цената по дневната тарифа  остава 0.90 лв, а по нощната – 1.10 лв за километър.

Съгласно Закона за автомобилните превози общинските съвети определят цените за таксиметров превоз, които се актуализират веднъж годишно. Сега действащите цени са според решение от април м. г.

Кметът Казанджиев базира своето предложение на становището на Регионалния съюз на превозвачите в Ловеч, според което не се налага промяна на цените на таксиметровите услуги. 95 на сто от таксиметровите автомобили се движат на метан и пропан-бутан, горива, които не са се увеличили значително и така не са се вдигнали общите разходи за осъществяване на таксиметровите превози. Самите превозвачи изразяват желание да се запази пазарът на услугата в общината.

Решението на общинския съвет ще се изпрати на председателя на Регионалния съюз на превозвачите за сведение и изпълнение, а на ДАИ за контрол – нещо, с което лично се ангажира кметът Казанджиев.

Сподели с:


5 коментара

  1. Честно казано, не съм се возил на такси с включен касов апарат. Пушат в колата, дънят яко чалга, не спират да обсъждат всякакви простотии по радиото пред всички.

    И да, всичко е по 2 лева. За тях данъчни, ХЕИ няма ли?

  2. Каква тарифа бре? Когато започнат да си почистват такситата и да се къпят таксиметровите шофьори / защото при някой мирише на умрели животни /, и да не ме наблъскват с още трима човека за различни места на които трябва да ни откарат, но с една кирия, тогава да ми искат такси и каквото трябва.

  3. Каква тарифа? Аз никога не съм виждал таксиметров шофьор в Ловеч да си включва апарата. Но пък съм виждал как возят служители на ДАИ без пари и то докато са с клиент.

Вашият коментар