Първа копка на довеждащата инфраструктура до автомобилния завод направиха вчера кметът на Ловеч Минчо Казанджиев, изпълнителният директор на „Литекс Моторс” АД Андон Димитров и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. На председателя на общинския съвет Корнелия Маринова се падна да счупи традиционната бутилка с шампанско. С това четиримата дадоха старта на строително-монтажните работи, които започват.

Обектът е финансиран от държавния бюджет на Република България и е с възложител община Ловеч. Изпълнител е „Интегрирани Пътни Системи” АД – София, спечелило обществената поръчка за това. Срокът за изпълнение на договора е 90 дни, общината ще плати 2 326 274 лв с ДДС.

Когато на налице съвместни усилия на държавата, общината и инвеститора, нещата се случват, обяви на церемонията Минчо Казанджиев. С този път ние ще гарантираме на жителите на Баховица сигурност, спокойствие, безопасност за придвижване, каза още той. Кметът благодари на правителството, че „оценява общите ни усилия и преведе парите веднага след подписване на договора”.

Особено радостно е, че точно днес в Деня на Ловеч ние полагаме основите на една не голяма по размер, но огромна по значение инвестиция, заяви Николай Нанков. Той се ангажира държавата да продължи да подпомага „Литекс Моторс” и неговата инвестиция – завода за автомобили, като рехабилитира и пътя Ловеч – Плевен.

Благодаря на държавата и общината за съдействието на този мащабен проект, каза Андон Димитров. Той честити на всички празника на Ловеч. След това покани гостите за обиколка из завода.

Сподели с:


Вашият коментар