В РУ Троян за срок от 24 часа е задържан 28-годишен жител на гр.Априлци, който на 30 октомври около 20.30 ч. е установен да управлява лек автомобил след употреба на амфетамин и метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство.

На 30 октомври около 12.15 ч. в с.Брестница, лек автомобил «Фолксваген»  управляван от 30-годишен мъж, при маневра на заден ход е блъснал 68-годишен пешеходец.  Потърпевшият е прегледан в болнично заведение и е освободен. На водачът е съставен акт за нарушение на ЗДВП, а при тестване и на двамата участници в инцидента за наличие на алкохол в издишания въздух, пробата на пешеходецът е отчела 1,84 промила алкохол.

На 30 октомври около 17.20 ч. на път II-35 Плевен-Ловеч, 27-годишен водач на лек автомобил „Ауди“  при движение с несъобразена скорост е напуснал пътното платно и е спрял в канавка. С леки травми е 43-годишен пътник в автомобила. На водачът е съставен акт за нарушение на ЗДВП, а тестването му за алкохол и наркотици е отчело отрицателен резултат.

В РУ Луковит е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан 34-годишен местен жител, който на 30 октомври около 14.30 ч. е установен да управлява лек автомобил в града без да притежава свидетелство за правоспособност и в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение.