Павлин Иванов

Тази вечер 20 съветника от различни формации се обединиха около виждането си, че Петър Цолов ПП ГЕРБ въплъщава необходимите качества за да бъде Председател на Общински съвет Ловеч. Той спечели тайното гласуване като събра 20 гласа, като само 9 от тях са на ГЕРБ. Толкова са съветниците, които партията на кмета Маринова успя да вкара в Общински съвет.

Другите двама номинирани за поста на Председател, Виктор Стойчев и Кирил Гумнеров събраха по 5 гласа. ВМРО на Стойчев има точно 5 съветника, очевидно гласували за него. Формацията на Гумнеров е от 4 съветника, които също са подкрепили своя водач, но са добавили 1 допълнителен глас, към момента неясно на кого.

3 бюлетини са празни или сгрешени.

И така, от 33-ма съветника, Цолов събира внушителната подкрепа от 20 гласа, очевидно дори и от партии, които публично заявяваха преди изборите, че предишното управление е лошо.

За пореден път се доказа, че повечето от ловешките политици, ако в Ловеч изобщо може да се използва тази дума, са едни балалайки и са готови дори на втория ден да продадат и майка си в името на някоя задкулисна сделчица.

 

 

Припомням, кой колко съветника има:

ПП ГЕРБ – 9

БСП – 8

ВМРО – 5

Български социалдеморкати – 4

ДПС – 3

ОБТ АБВ – 2

СДС – 1

„ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ“ – 1