Павлин Иванов

Утре ще бъде открит ултра модерният „Осъм аква парк IMAGINE“ в Ловеч. Модерното съоръжение стана факт благодарение на програма „Местно развитие 2009-2013“, като проекта за водната атракция беше спечелен в края на миналата година от администрацията и е на стойност 12 756.99 лева.

Жителите на града, както и хилядите гости, които се очаква да присъстват на откриването, ще могат да се насладят на 3 часово шоу по откриването и веднага след това да тестват новата придобивка.

Какво предлага проекта

Модерното съоръжение е разположено в централната градска част по водните огледала на река „Осъм“. В първият сектор, разположен до бившият ресторант Осъм, феновете на водните спортове ще могат да карат водни колелета, канута, атрактивните водни сфери познати от българското черноморие на символични цени през първия месец.

В сектор 2, разположен под  моста „За никъде“ са разположени съоръженията за водни ски. Тази уникална новост се предлага за първи път в река на Балканите. За откриването пристига националният отбор на Полинезия, който ще демонстрира  красотата на този спорт.

Третия сектор е единствено за любителите на плуването, този толкова позабравен спорт в Ловеч. Идеалното почистеното корито на реката е допълнително обезопасено със специална настилка и подгряване, които ще дадат възможност на ловчалии целогодишно да ползват новата придобивка.

Ръководителят на проекта се гордее особено с невероятното красивото и атрактивно нощно осветление на съоръжението, което се вписва перфектно в досегашната светлинно феерична концепция на общината. Светещата река се очаква да шашне многобройните туристи, което ще доведе и до икономически бум в града.

По двата бряга на реката са разположени безброй заведения за туристите, ски и водолазен  гардероб, шезлонги, пясъчна ивици. Иновация са спасителите обръщачи, които ще се грижат плажуващите да не прегарят на жаркото слънце и да развалят добрия имидж на града.

По повод откриването на мега проекта, от БСП излязоха с декларация, в която се казва, че благодарение на 100 годишната партия, река Осъм минава именно от тук и мъдростта и далновидността на партията са главната причина за успешната реализация на проекта.

От ГЕРБ изразиха становище, че благодарение на добрата си работа, еврофондовете отново са пуснати за България и това е причината за реализацията на „Осъм аква парк IMAGINE“. От партията открехната вратичката и на една малка изненада за откриването. Няма да има традиционното прерязване на лента, а по ноу-хау на Мойсей, водата ще бъде разделена на две и така аква парка ще бъде вторият в света (след Червено море), който ще се открие по този иновативативен начин.

На журналистически въпрос как е възможно с толкова малко пари (12 756.99 лева) да се постигне всичко това, ръководителя на проекта и ръководството на общината изтъкнаха изключителната идея, която са реализирали. Тя се състой в назначаването на два гидове-парапсихолози, които ще разказват невероятно красиво на жителите на града и туристите, кое къде всъщност трябва да си представят, че се намира. Служителите ще използват и модерни методи на хипноза и масово изпадане в транс, за да могат клиентите да почувстват в цялост красотата и великолепието на това толкова величествено виртуално съоръжение.

На грандиозното откриването се очаква да присъстват легенди като капитан Немо, Джак Спароу, Тигъра на седемте морета, много русалки, граждани.

„Ловеч днес“ поздравя жителите на люляковият град с новата придобивка!

 

Заб.: Ловеч е един от малкото градове, в които реката и пространствата около нея не се използват по никакъв начин. Река Осъм по-скоро е пречка, отколкото притегателен център, около който може да се създадат различни атракции.

Макар и засега само с усмивка, можем да се замислим как да използваме и печелим от това, което имаме.

Този текст е само една художествена измислица.

Сподели с:


Вашият коментар


Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.