Павлин Иванов

Ако се чудите какво да правите през почивните дни в Ловеч, има поне две предложения, които заедно със семействата си може да посетите и надявам се, да останете доволни и разбира се да си прекарате приятно и забавно.

Първото е една много интересно и мащабно изложение, което ще бъде интересно както за любопитните малчугани, така и за техните родители.

От 26 до 28 октомври Ловеч ще е домакин на Националната изложба на гълъбовъдите и природолюбителите. В Спортната зала ще бъдат показани колекции гълъби, зайци, кокошеподобни, водоплаващи, канари, скумрии, папагали.

Откриването е точно в 9.00 часа. Както вече подробно ви информирахме, на нея ще може да видите повече от 700 птици. Повярвайте, сред тях има много интересни хвъркати, които рядко могат да се видят.

Входът за деца е безплатен, а за възрастни, билетчето е на цена 2 лева.

Второто събитие е ФЕСТИВАЛ НА УЧЕНЕТО ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ЖИВОТ В ЛОВЕЧ, който ще се проведе в неделя, 28 октомври. През целият ден, заедно с вашите деца, ще можете да както да участвате в различни събития, които ще се проведат във „Вароша“.

Пешеходна обиколка на Архитектурно-исторически резерват Вароша и представяне на историята на крепостта «Хисаря». ИЗКУСТВОТО ДА РИСУВАШ и как да гледаме и интерпретираме произведенията на изкуството, да откриваме магията на цветовете, да се насладим на красивото. Демонстрация на една много стара, но идваща на мода техника – ПЛЪСТИ. Всеки може да опита!

Саморъчно изработване на коледни украси от подръчни материали, под вещите съвети на художничката Елица Бенева. Как да направите оригами и изработване на аксесоари от естествена кожа. РАБОТИЛНИЦИ ПО ИЗКУСТВАТА, КЛУБ «МЛАД КИНОЛОГ», АТЕЛИЕ «УЧЕНЕ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ЖИВОТ», ЕКО РАБОТИЛНИЦА, МАГИЯТА НА СТАРИТЕ БЪЛГАРСКИ ФИЛМИ, КУЛИНАРНИТЕ ИЗКУШЕНИЯ НА ВАРОШЛИЙСКИТЕ БАБИ, БЪЛГАРСКИ НАРОДНИ ПЕСНИ И ТАНЦИ ЗА ДЕЦА И ВЪЗРАСТНИ, СПОРТ И ЗДРАВЕ са част от предлаганите забавления.

Пълна програма на фестивала на ученето през целият живот ТУК

 

Ловеч бил скучен град, а? Надявам се да посетите двете събития и да прекарате страхотно заедно с вашите семейства. Хубави почивни дни ви пожелава „Ловеч днес“.

Сподели с:


Вашият коментар