Десетокласникът в ГЧЕ „Екзарх Йосиф I” Валентин Минков е един от осемте от цялата страна, спечелили супер стипендия за едномесечен престой и обучение в Германия на Олимпиадата по немски език , организирана от Службата за педагогически обмен към посолството на Федерална република Германия. Той ще посети Кьолн, Бон, Берлин, Мюнхен, Хамбург и други немски градове, където ще има възможност да се потопи в ежедневието на един германски „тийнейджър”, както и да опознае историята и забележителностите на държавата.

Ето какво казва: „ За олимпиадата получихме информация от учителката ни по немски език Христинка Бочева. Заедно с Елизабет Генчева и Велена Хаджийска се включихме с различни теми. Тъй като съм Областен координатор и активен доброволец на Български младежки Червен кръст, съм силно ангажиран с червенокръстките каузи. Точно затова моята тема беше „Приемна грижа” – социална услуга, която дава реална възможност за намаляване броя на децата, настанени в институции. Идеята е да популиаризираме тази форма на деинституционализация. След като изработих проекта си, го изпратих в посолството и седмица по-късно ни бе съобщено, че от цялата страна са селектирали 35 души, които да се явят на интервю и защита на проекта, двама от тях от Езиковата в Ловеч. Няколко дни след това интервю разбрах, че съм сред осемте, които получават супер стипендия. „

Тази олимпиада се провежда за втора поредна година и вече два пъти Езиковата има лауреати, което отново доказва, че ГЧЕ е сред водещите езикови гимназии в България.

Сподели с:


Вашият коментар